esticenllaçat-logo-complet

CONEIX ESTICENLLAÇAT!

La col·laboració entre empresa i Tercer Sector és un pilar bàsic per millorar la societat. En aquest context,el CTecno ha creat #esTICenllaçat, un nou Servei d’Acció Social que neix amb l’objectiu de millorar l’accés i la capacitació en TIC per les ONG d’àmbit català a través del voluntariat de les empreses i professionals adherits a la Fundació.

Per executar el programa #esTICenllaçat, el CTecno ha arribat a un acord de col·laboració amb la Fundació real dreams per tal que sigui l’entitat encarregada d’implementar aquesta iniciativa.

#esTICenllaçat és el conjunt de projectes d’acció social desenvolupats pel CTecno, amb la col·laboració de la Fundació real dreams, configurant un pont que aporta valor a la relació entre empreses, persones i causes socials. Per això, #esTICenllaçat vol  ajudar a reduir l’escletxa digital i millorar l’accessibilitat a les noves tecnologies de manera transversal.

El Tercer Sector, tot i que ha fet esforços per superar aquesta fractura, encara mostra problemes que frenen la seva solvència tecnològica. Els professionals del CTecno, amb el seu know-how i experiència, són actors privilegiats per capacitar i acompanyar les ONG i aconseguir que millorin la seva gestió interna, comunicació i captació de fons.

Vols conèixer més el projecte #esTICenllaçat?

 

Edició 2017/2018

Aquest any el programa ha fet un pas molt important: signar un conveni de col·laboració amb la Fundació puntCAT amb l’objectiu de generar impacte social, contribuir a reduir l’escletxa digital i millorar l’accessibilitat de les noves tecnologies de manera transversal. De moment, la Fundació real dreams ha obert convocatòria fins el 2 d’abril perquè les entitats sense ànim de lucre que no disposen de pàgina web pugui obtenir-ne una amb el domini .cat i en català. per aquesta primera fase es preveu crear fins a 40 pàgines web que respondran a les necessitats bàsiques de les entitats. Si ets una entitat interessada en aquest programa pots veure les condicions aquí. Si t’interessa, escriu-nos a aquesta direcció electrònica.

Durant l’edició del 2017/2018 dos projectes d’esTICenllaçat han estat apadrinats per empreses. D’una banda, l’empresa Acuntia ha apadrinat la causa d’Aspace, una organització que agrupa les principals entitats d’Atenció a la Paràlisis Cerebral de tota Espanya. En aquest sentit, l’empresa està ajudant a l’entitat a incrementar les prestacions i la seguretat de la xarxa corporativa.

De l’altra banda, BaseTIS i FabLab Barcelona estan ajudant a eReuse, la federació que promou la reutilització d’ordinadors en el marc de l’economia circular, a desenvolupar un servei de DeepLearning per millorar la valoració física dels PC a recircular. BaseTIS, per altra part, també està acompanyant el projecte Sport2Live, ja iniciat en la passada edició.

En aquesta edició fins a 5 voluntaris estan apadrinant dos projectes més.

#esTICenllaçat també pensa en verd

Durant la Semana Europea de Prevenció de Residus, #esTICenllaçat va unir les seves forces a la nostra plataforma d’economia circular donalo.org, eReuseLa Nau per organitzar del 13 al 27 de novembre una campanya de recollida d’ordinadors entre empreses catalanes per restaurar-los i recircular-los entre entitats sense ànim de lucre. Es va aconseguir habilitar banyeres de recollida de material en 20 institucions, entre elles l’Agència d’Habitatge de Catalunya, la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, Netmind, Nae o Unilever.

En total es van recollir 2.339,52 kg de material informàtic (uns 79 PC i 25 ordinadors portàtils) que es van transportar al taller de donalo.org per a ser restaurats. Les eines d’eReuse ens van permetre traçar tot el material a nivell de component amb la finalitat d’assegurar la cadena de custodia i el correcte reciclatge al final de la seva vida útil.

Aquesta acció ha estat escollida per l’Agència de Residus de Catalunya com a candidata catalana en la categoria empresa al Premio Europeo de Prevención de Residuos.

Edició 2016/2017

En la seva primera edició (2016-2017) el programa va aconseguir implementar: 
projectes a través de 37 voluntaris
Van ser 5.269 hores de consultoria gràcies a les quals es van poder transformar 21 entorns i impactar sobre 127 treballadors d’ONG
Si es monetitza tot això, el cost del programa va ser superior als 95.000 euros