El CTecno presenta el full de ruta de l’estratègia Smart City catalana

Actualitat, Notícies d'interès

per Comunicació CTECNO / 29 març, 2012 / Sense comentaris
  • Els representants dels municipis han valorat molt positivament el treball de CTecno per ordenar el concepte Smart City al nostre país.

Avui ha tingut lloc al Business Park de Viladecans la jornada “Estratègia Smart City per
als Municipis de Catalunya” que, organitzada per la Fundació CTecno, ha reunit a
diferents representants d’administracions locals catalanes, experts en gestió municipal i
representants d’empreses del sector de les noves tecnologies de Catalunya.

La jornada, que ha servit per debatre al voltant del concepte d’Smart City, la seva
aplicació als municipis catalans i el seu paper estratègic com a factor d’impuls de
l’economia, s’ha desenvolupat, en un format participatiu,  a través de diferents ponències
i presentacions.

La benvinguda ha anat a càrrec de Ginés Alarcón, president de CTecno, que ha fet una breu exposició de la importància de l’aplicació de les diferents tecnologies digitals en la gestió dels serveis municipals en l’actualitat i les seves possibilitats de futur. Seguidament, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruíz, ha parlat de l’experiència del seu municipi com a Smart City, ponència que ha introduït la presentació del Full de Ruta per a l’estratègia Smart City Catalana a través de les intervencions de Pilar Conesa, directora d’Anteverti; Rafael Achaerandio, director de recerca de IDC Iberia, i de Josep Ramon Ferrer, director de l’Àrea d’Estratègia TIC de l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona. Finalment ha tingut lloc una taula rodona al voltant de models de ciutats intel·ligents amb diferents representants d’ajuntaments catalans.

La cloenda ha anat a càrrec de Marc Pifarré, Secretari General de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques; Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya, i Carles Flamerich, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Durant la seva intervenció, Flamerich ha destacat el moment clau que viuen les ciutats, que “com a element vertebrador principal de la societat, tenen la possibilitat, a través de la tecnologia, de generar riquesa i el benestar per a les persones si sabem escoltar les seves necessitats i recolzem les empreses per tal de fer-ho possible”. En aquest sentit ha agraït les intervencions prèvies i ha fet una crida a seguir treballant tots plegats, administracions i sector privat, per tal de convertir el nostre país en “tecnològicament intel·ligent”.

L’informe es pot descarregar a:  http://www.ctecno.cat/informe-full-de-ruta-per-a-la-smart-city

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.