Nota de Premsa: Les tecnologies digitals aplicades a la salut seran imprescindibles per canviar el model sanitari

Informació destacada, Notes de premsa, Recull de premsa

per Comunicació CTECNO / 4 octubre, 2011 / Sense comentaris

Les TIC que es necessiten ja existeixen i el canvi és inevitable. Els experts recomanen una bona gestió del canvi i molta col·laboració de tots els agents implicats.

 

Més de 200 participants (empreses, professionals del sector TIC i del sector de la SALUT i administracions) van compartir espai de debat sobre l’ús de les tecnologies digitals per avançar en la prevenció i l’atenció a la cronicitat a l’acte organitzat per la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), Barcelona Digital Centre Tecnològic i la Fundació TIC Salut.

Aquest acte és el primer del cicle de conferències que les tres entitats promotores duran a terme durant els propers mesos.

 

L’acte va ser presentat pel Sr. Josep Mañach, Director de la Fundació TiC Salut i el Sr. Joan Mas, Director de Negoci de Barcelona Digital Centre Tecnològic.
El Dr. Xavier Gómez-Batiste, President del Consell Assessor del Programa per a la Prevenció i Atenció de Persones amb Malalties Cròniques del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va introduir la temàtica de la taula rodona explicant la situació de la cronicitat a Catalunya i reflexionant sobre com hem de canviar el model d’atenció sanitària per millorar la qualitat de vida d’aquests pacients.
La taula rodona, moderada pel Sr. Felip Miralles, Cap del grup d’R+D+i Salut a Barcelona Digital Centre Tecnològic, va comptar amb el Sr. Ivan Lund,  representant de Medcom-National Danish Health Net que va explicar com el model danès ha implantat les TIC per a crònics. Segons Lund, els programes per a crònics son complexos, costosos i difícils d’implantar, per tant, cal reinventar el sistema sanitari per implementar, per exemple, la telemedicina. Si no, l’aplicació de les TIC pot suposar un sobrecost que el sistema no es pot permetre.

El Sr. Joan Guanyabens, Conseller delegat de l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques va apuntar que els avenços en el canvi de sistema passen per la col·laboració del sector públic amb el privat, el primer posant el sistema i el segon la capacitat d’inversió.

 

El Sr. Gregorio Gómez, Director d’Assistència Sanitària de Zona. Agència Valenciana de Salut. Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana va donar alguns exemples d’experiències a la Comunitat Valenciana.
Finalment, el Dr. Albert J. Jovell, Director General de la Fundació Josep Laporte i President del Fòrum Espanyol de Pacient, va posar el contrapunt, des de l’experiència de l’usuari. El Dr. Jovell va revelar dades tan interessants com que el 64% dels usuaris del sistema sanitari voldrien tenir el seu historial clínic a la seva targeta sanitària.

El Sr. Ginés Alarcón, President de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), va presentar l’Hble. Sr. Boi Ruiz, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya que va fer la cloenda tot remarcant les dues vies de treball que la OMS planteja als sistemes de salut: La preservació del sistema malgrat els cicles econòmics i el canvi de model, de l’atenció dels episodis, com es feia en els anys 80 a la resolució dels problemes de salut basada en l’ordenació dels malalts.

 

L’acte va ser massivament retransmès per twitter sota els hashtags #ctecno i #ticsalut.

Podeu consultar-lo per més informació http://bit.ly/TICiCronicitat

 

En breu, comptarem amb la transcripció de tota la jornada.

 

Nota de premsa: 20110929NPTecnologies Digitals i Cronicitat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.