Barcelona, capital europea de la innovació

Actualitat, Informació destacada, Notes de premsa

per Comunicació CTECNO / 12 març, 2014 / Sense comentaris

Barcelona ha estat declarada Capital Europea de la Innovació en un concurs organitzat per la Comissió Europea i dotat amb 500.000 euros.

TriasInnovacio

A l’acte de lliurament de la distinció, celebrat a Brussel·les el dimarts 11 de març, va assistir-hi l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Aquest reconeixement s’emmarca en l’estratègia Europa Horitzó 2020, que ha determinat la innovació com un element essencial per al creixement econòmic i la competitivitat de les empreses.

La Comissària d’Innovació, Máire Geoghegan-Quinn va valorar que l’Ajuntament de Barcelona ha posat la innovació al servei dels ciutadans. El projecte Smart City i el City Protocol, liderat per la ciutat, i l’actual capitalitat del mòbil han contribuït també a inclinar la balança a favor de Barcelona.

Aquest guardó ve a confirmar l’aposta de Barcelona i de Catalunya per la innovació tecnològica. Una opció que el CTecno subscriu plenament. En aquest sentit, el Cicle de la Innovació Tecnològica Catalunya 2020, impulsat per la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració entre altres actors del sector de les tecnologies i les TIC, de l’Ajuntament de Barcelona i amb l’oficina tècnica ubicada al CTecno, va inaugurar-se el passat 18 de febrer, en el marc de la Tecnoweek, i es desenvoluparà en eixos temàtics i territorials a tot Catalunya fins a l’octubre de 2014. El lema del Cicle, “fem de Catalunya el hub de la innovació i el coneixement del 2020”, sembla que ja s’ha començat a complir amb la recent declaració de Barcelona com a Icapital europea. Felicitem-nos-en!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.