Barcelona Digital Talent, l’aliança que fomenta el talent digital

Actualitat, Blog, Notícies

per Comunicació CTECNO / 27 març, 2019 / Sense comentaris

Barcelona Digital Talent ha organitzat i celebrat avui el primer Barcelona Digital Talent Day 2019, l’esdeveniment oficial de l’aliança amb l’objectiu de reunir experts nacionals i internacionals i compartir els reptes que tenim per afrontar la bretxa digital. L’estratègia, impulsada pels principals actors que representen el teixit empresarial de la ciutat: CTecnoMWCapitalBarcelona Tech City22@NetworkFoment del Treball NacionalAjuntament de Barcelona Generalitat de Catalunya, té com a objectiu posicionar Barcelona com a capital del talent digital.

L’acte, presentat i conduït per Pipo Serrano, ha començat amb la benvinguda de l’Il·lm. Sr. Gerardo Pissarello, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i el Sr. David Ferrer, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. Des de l’Administració han donat suport a la iniciativa de la Barcelona Digital Talent i han recalcat que Barcelona s’ha de convertir en un gran hub tecnològic de referència internacional. L’obertura de l’acte ha seguit amb la participació de Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, qui ha remarcat la importància d’atreure talent internacional, així com els tres grans reptes que té Barcelona Digital Talent: el reskilling, la captació del talent internacional i reduir la bretxa entre l’oferta i la demanda dels treballs digitals.

L’esdeveniment ha comptat amb la conferència central de Carl Benedikt Frey, codirector del Programa de Tecnologia i Treball a l’Oxford Martin School i assessor de la OCDE i de la ONU en temes de digitalització. Benedikt ha parlat sobre el futur del treball i com l’evolució de la tecnologia ha modificat els llocs de treball i ho continuarà fent en els propers anys. Segons l’expert hi ha dos tipus de tecnologia: aquella que crea nous llocs de treball i aquella que substitueix les habilitats humanes per la mateixa tecnologia.

Tot seguit, LinkedIn ha presentat el seu Economic Graph, l’eina que permet ajudar els governs a crear oportunitats econòmiques pels seus ciutadans i obtenir una representació digital de l’economia global. Ho han explicat els experts de LinkedIn: John Herliky, el vicepresident d’EMEA i Llatinoamèrica de LinkedIn, i Sarah Harmon, directora general d’Espanya i Portugal. Tots dos han explicat que el 30% dels professionals digitals de Barcelona provenen d’altres països i que per aquest motiu és lòic i natural impulsar una iniciativa com la Barcelona Digital Talent per buscar i retenir talent digital.

El Barcelona Digital Talent Day 2019 ha seguit amb dues taules rodones. La primera, enfocada a debatre sobre les necessitats del nou ecosistema digital de Barcelona, ha comptat amb la participació de T-Systems, empresa sòcia del CTecno, representada per la Vicepreseidenta de vendes, Rosa María Rodríguez, Nestlé (Luis Moreno)Seat (Ismael Lara) i SocialPoint (Joaquim Campa). Raúl Suárez, de LinkedIn España, ha sigut el moderador de la taula.

La segona, dedicada a conèixer les experiències d’altres ciutats europees en matèria d’atracció de talent, ha comptat amb la participació de l’ Irish Digital Skills (Mary Cleary),el Tech Talent Charter (Debbie Forster), l’experiència de Dansk IT (Trine Tirsgaard) i d’AMETIC (Alejandro Blanco). Pablo Langa, d’EDT Partners Londres, ha presentat i moderat la taula.

Per a més informació, consulta el web de Barcelona Digital Talent.