Coffee&CIO amb Enric González, CIO de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Actualitat, Coffee & CIO

per Comunicació CTECNO / 5 maig, 2021 / Sense comentaris
El Cercle Tecnològic de Catalunya, CTecno, ha organitzat una nova sessió de Coffee&CIO, un acte exclusiu per a les empreses sòcies que té per objectiu posar en contacte i intercanviar coneixement entre els seus màxims representants amb CIOs rellevants d’organitzacions i companyies finals usuàries de serveis de tecnologies de la informació i comunicació (TIC).
.
El convidat d’aquesta sessió ha sigut Enric González, CIO de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. La sessió ha començat amb la benvinguda de Xavier Sellarès, gerent del CTecno, i ha continuat amb Fabrizio Magnani, Senior Executive Partner de Gartner, que ha moderat la sessió i ha conduït el debat cap aquells temes de màxima prioritat entre els assistents.
.
Enric González ha començat explicant com la companyia, més enllà de ser una empresa ferroviària que porta connectant el territori català durant més de quaranta anys, cada vegada s’està configurant més com un operador de mobilitat sostenible. Ha parlat aleshores dels diferents negocis que engloba la companyia: línies ferroviàries, dos cremalleres, estacions d’esquí, etc. i com intenten créixer, internacionalitzar-se i aprendre sobre el seu propi servei..
.
Ha continuat el discurs explicant com la situació de la pandèmia va afectar l’ús del transport i, per tant, a l’empresa: “Un dels factors rellevants era com protegir la nostra gent davant aquesta situació, com protegim als nostres clients i als nostres treballadors”. Davant aquesta inquietud, l’empresa va decidir afegir factors tecnològics que preveiessin els possibles problemes del virus: punts de temperatura, sistemes que s’allunyessin cada cop més del contacte, gestions d’aforament, distància de seguretat i sistemes d’alerta d’aglomeracions i capacitat de reacció. “Es van prendre decisions molt ràpid i decisions molt oportunes que van eliminar les barreres del que crèiem impossible. Hem après que tota cosa impossible és possible”. Ha afirmat que mai s’haguessin imaginat assolir el que han assolit en aquesta situació, i que tot va ser possible gràcies a la col·laboració tant de les persones que generaven el canvi com les que el rebien.
.
Ha finalitzat la xerrada explicant com pretenen continuar sent rellevants al llarg dels anys, a través de la sostenibilitat, la innovació, la tecnologia i les persones; valors clau que segueix l’empresa per intentar assolir l’excel·lència del seu servei.

A continuació, les empreses sòcies CTecno han tingut l’oportunitat de compartir preguntes i reflexions els dos CIOs.

Finalment, Fabrizio Magnani i Xavier Sellarès, han conclòs la sessió i han agraït la participació dels representants de les empreses sòcies.

El debat de la sessió s’ha centrat a conèixer els principals reptes i projectes que tenen sobre la taula com a màxims responsables TIC de les seves companyies i exposar-los davant dels principals representants del mercat de proveïdors de serveis que formen part del Cercle Tecnològic de Catalunya.
.