Coffee&CISO amb Edgar Perez, CISO de la Fundació ”la Caixa”, i Pere Solé, CISO de Cuatrecasas

Coffee & CIO

per Comunicació CTECNO / 17 febrer, 2021 / Sense comentaris
El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ha estrenat un nou format d’acte: el Coffee&CISO, un acte exclusiu per a les empreses sòcies que té per objectiu posar en contacte i intercanviar coneixement entre els seus màxims representants amb CISOs rellevants d’organitzacions i companyies finals usuàries de serveis de tecnologies de la informació i comunicació (TIC).
.
Els convidats d’aquesta sessió van ser Edgar Pérez, CISO de Fundació “la Caixa”, i Pere Solé, CISO de Cuatrecasas. La sessió va començar amb la benvinguda de Joan Ramon Barrera, president del CTecno, i Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de CatalunyaJordi Escalé, Executive Director de Gartner, que va moderar la sessió i va conduir el debat cap aquells temes de màxima prioritat entre els assistents.
.
Per una banda, Edgar Pérez va explicar les peculiaritats de la fundació a l’hora d’implementar mesures, marcant el diàleg entre negoci i seguretat, els quals a vegades xoquen: “Com a col·lectiu tenim un repte, ja que no tenim uns indicadors comuns. Jo estic convençut que si aquí hi hagués cinquanta CISOs, els indicadors clau per la direcció dels cinquanta CISOs serien diferents”. També va parlar sobre els passos a fer en qüestions d’automatització, per tal de compartir i augmentar la intel·ligència, i que considera que avui en dia no s’està aconseguint: “Crec que hem d’automatitzar la compartició de les diferents eines que tenim, per maximitzar el seu benefici i la seva protecció per una part, i per l’altra part també hem de començar a automatitzar la resposta”.

Per l’altra, Pere Solé va exposar, de la mateixa manera que el seu company de trobada, un repte per la seva empresa, el de donar resposta davant d’incidents: “Cada vegada tenir més clar com actuar quan ens passi algun succés, perquè abans o després un incident de ciberseguretat el pot tenir tothom; i posar el focus, ja no en conscienciar a l’usuari, sinó que en formar i entrenar a l’usuari”. Va parlar també sobre la manca d’eines de tecnologia a les universitats dedicades al sector: “Probablement, ja no sé si de la banda del sector TIC s’hauria de fer algun tipus d’intervenció o de posar interès sobre els continguts dels programes de les universitats. Una persona que acaba Telecos avui, o comença a formar-se de 0 en una companyia o comença a buscar màsters en els que profunditzar, però segurament surt de la universitat sense tenir idea de conceptes com per exemple l’anàlisi de comportament en xarxa. Aquest tipus de coses haurien d’estar inclosos en els programes de formació de les universitats”.

Finalment, Joan Ramon Barrera, president del CTecno, va concloure la sessió i va agrair la participació dels representants de les empreses sòcies.

El debat de la sessió es va centrar a conèixer els principals reptes i projectes que tenen sobre la taula com a responsables TIC i exposar-los davant dels principals representants del mercat de proveïdors de serveis que formen part del Cercle Tecnològic de Catalunya.

 

Consulta el llistat d’assistents

*Acte exclusiu per a empreses sòcies del CTecno