Conclusions esmorzar CTecno Biotecnologia – 22/05/13

Actualitat, Informació destacada

per Comunicació CTECNO / 22 maig, 2013 / Sense comentaris

La digitalització de la medicina canvia la relació metge-pacient i obre noves oportunitats de negoci en el sector de la salut

La química computacional i les app mòbils de salut obren nous camps de creixement i posen els pacients al centre de la presa de decisions

 

Sota el títol “Biotecnologia, biomedicina i TIC, una sinèrgia guanyadora”, Montserrat Vendrell, directora de Biocat, Ignasi Belda, CEO d’Intelligent Pharma i Víctor Bautista, CEO de Social Diabetes han coincidit aquest matí a l’Esmorzar-debat de CTecno en que les noves tecnologies aplicades a la biomedicina estan revolucionant el sector sanitari tant pel seu potencial d’innovació i de generació ingent de dades com pel canvi que faciliten en el rol dels pacients.

Montserrat Vendrell, directora de Biocat, ha dit que les noves tecnologies aplicades a la medicina són eines molt poderoses per garantir la futura sostenibilitat del sistema de salut. A més, Vendrell ha subratllat com les noves tecnologies (aplicacions mòbils, xarxes socials, Internet, processament informàtic de dades biològiques – big data-, sensors, anàlisi del genoma humà, etc.) està generant una explosió de noves dades sobre la salut que, degudament treballades, obren múltiples vies d’investigació i de creixement econòmic.  La directora de Biocat també ha volgut destacar el projecte Design Health Barcelona que, conjuntament amb l’Hospital Clínic, l’Institut Guttmann i l’hospital infantil Sant Joan de Déu, pretén formar un nou perfil de professionals que hibridin les competències en salut amb les competències en management i emprenedoria per tal de detectar noves necessitats i oportunitats de negoci.

Ignasi Belda, fundador d’Intelligent Pharma, empresa d’origen local però internacionalitzada i centrada en oferir solucions de la química computacional a les empreses farmacèutiques, ha posat de manifest com la informàtica aplicada a la investigació farmacèutica actua com a font d’innovació i generació de nous medicaments i, alhora, com a via molt poderosa per estalviar temps i recursos en el procés – car i lent – de producció de nous fàrmacs.

El projecte personal i professional de Víctor Bautista, SocialDiabetes, ha estat seguit amb màxim interès per ser un cas d’èxit internacional forjat des de l’emprenedoria i la voluntat del seu fundador. Social Diabetes va ser premiada per la Unesco i Nacions Unides el 2012 com a una de les millors aplicació de salut. Centrada en mobilitat i e-health, SocialDiabetes és un innovador sistema d’autogestió de la diabetes amb aplicació per a mòbils i entorn web que permet al pacient diabètic autocontrolar-se i estar en contacte, via teleassistència mèdica, en temps real amb el metge, si és necessari. Aquesta aplicació ha tingut ja 13.000 descàrregues a tot el món, està disponible en vuit idiomes i actualment, un any i mig després de la seva creació, està desenvolupant-se amb força com a model de negoci.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.