Coneixes #esTICenllaçat? El programa d’acció social per a les empreses

Blog, Materials, Notícies

per Comunicació CTECNO / 28 desembre, 2016 / Sense comentaris

El CTecno, que agrupa 28 empreses TIC i més de 200 professionals,  té com un dels seus pilars bàsics l’acció social. Per aquest motiu ha impulsat el projecte #esTICenllaçat, una iniciativa implementada conjuntament amb la Fundació Real Dreams que té per objectiu ajudar a la capacitació tecnològica de les organitzacions no governamentals (ONGs) de caire social

La col·laboració entre empresa i Tercer Sector és fonamental per millorar la societat. En aquest sentit, l’àrea d’acció social del CTecno treballa per millorar la capacitació en TIC per a les ONGs de l’àmbit de Catalunya amb necessitats tecnològiques i digitals, amb l’objectiu de reduir l’escletxa digital i millorar l’accessibilitat a les noves tecnologies de manera transversal.

Encara no coneixes el programa #esTICenllaçat? Es tracta del conjunt de projectes d’acció social desenvolupats pel CTecno, esdevenint un pont que aporta valor a la relació entre empreses, persones i projectes socials.

Com ho fem? El principal producte d’#esTICenllaçat és el voluntariat entre empreses i professionals TIC amb entitats socials. D’aquesta manera, el CTecno ofereix l’expertesa i coneixement TIC dels seus socis professionals o empreses sòcies a les entitats que han estat apadrinades pel projecte.

Per altra banda, #esTICenllaçat també ha col·laborat amb universitats catalanes (UPC, ESADE i IED) per tal d’afavorir i facilitar el desenvolupament del talent i crear sinèrgies amb ONGs. Estudiants de grau i de màster treballen, investiguen i desenvolupen noves solucions TIC per resoldre necessitats socials. A més a més, el projecte d’acció social també facilita i promou la donació de material informàtic a entitats sense ànim de lucre. En aquest sentit, sota el paraigües d’#esTICenllaçat s’està dissenyant un circuit d’economia circular amb l’objectiu de transformar els residus TIC en recursos. Finalment, el programa d’#esTICenllaçat també ha participat en l’organització del dia solidari d’empreses sòcies de la fundació.

El CTecno, amb la col·laboració de la Fundació Real Dreams i de tots els agents implicats en les activitats d’acció social, ha fet i seguirà fent esforços per superar aquesta fractura tecnològica i millorar la capacitat en TIC de les ONGs. De moment, us convidem a la comunitat #esTICenllaçat que tenim creada al Linkedin –pàgina de producte dins del grup CTecno- així com a la pàgina de Facebook. Junts seguirem treballant i complint els objectius de l’àrea d’acció social. Us hi esperem!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.