Conferència “Interpretant les claus de l’escenari Post-Crisi”

Conferencies, Esdeveniments

per Comunicació CTECNO / 17 març, 2009 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic de Catalunya, en col·laboració amb la Fundació Barcelona Digital Centre Tecnològic, 22@BCN, COEINF, COETC, COETIC, i COETTC, va organitzar el passat dimarts 17 de març una jornada que sota el títol “Interpretant les claus de l’escenari Post-Crisi”, va comptar amb la presència de Soumitra Dutta (professor de l’INSEAD, autoritat mundial en tecnologia i innovació a les organitzacions i assessr del World Economic Forum) i d’Andreu Mas-Colell (exconseller d’Universitats de la Generalitat de Catalunya, economista, i nomenat futur secretari general del Consell Europeu de Recerca).

Una de les idees centrals de la ponència de Dutta es va centrar en el fet que per sobre de la crisi de tipus financer i econòmic, ens trobem davant una crisi de falta de lideratge i de confiança. Així mateix, va identificar el relleu generacional i la tecnologia com les claus de l’escenari de Post-Crisi, tot esperonant als assistents a ser valents i no fer-se enrere davant els nous escenaris que s’estan succeïnt. Dutta manifestà, així mateix, que possiblement seran els Estats Units els qui superaran més ràpidament la crisi, gràcies a la seva capacitat d’adaptació als canvis tecnològics, alhora que va fer una crida a aprendre del jovent i els seus nous valors, resumits en  : participacó, interactivitat i globalitat.

Posteriorment, Mas-Colell va afirmar que la futura situació econòmica a Catalunya és encara incerta, donat que és aviat per avaluar si la feina feta pels agents econòmics del país ha estat o no la correcta. Amb tot, va donar un missatge d’esperança, en tant que si s’han fet els deures i la situació mundial millora, hi ha bones oportunitats per a Catalunya. Mas-Colell, així mateix, va destacar la importància de retenir el talent a casa nostra, alhora que va prediure que la internacionalització serà una realitat i una necessitat de l’escenari Post-Crisi.

Durant l’acte, moderat pel Conseller Delegat de 22@BCNJosep Miquel Piqué, van intervenir també Carles Fradera i Carles Flamerich, Director General i President, respectivament, de la Fundació Barcelona Digital Centre Tecnològic, i del Cercle Tecnològic de Catalunya, els quals van animar el públic a seguir treballant en favor de la recerca i la economia del país, alhora que van anunciar una futura col·laboració més intensa entre ambdues entitats.

El President de la Fundació CTecno, Ginés Alarcón, va concloure l’acte agraïnt als més de 200 assistents la seva participació a la Jornada, tot informant dels objectius sobre els que està treballant la nova Fundació i la presentació pública que se’n farà.

Podeu consultar les intervencions a :

https://www.youtube.com/user/CTecnoCAT

 

Convidats d’honor
.: Soumitra Dutta

.: Andreu Mas-Colell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.