CTecno celebra amb èxit un acte sobre les TIC i els Mitjans de Comunicació

Conferencies, Esdeveniments

per Comunicació CTECNO / 29 gener, 2009 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic de Catalunya va celebrar el passat dijous 29 de gener a Barcelona un acte obert sota el títol “Els Mitjans de Comunicació i les Noves Tecnologies”, des del qual es va pretendre debatre sobre el paper que les TIC ténen sobre els mitjans de casa nostra i d’arreu, com ha anat evolucionant la seva relació i importància durant els darrers temps i quines perspectives de futur s’en poden obrir.

L’acte va comptar amb la presència com a ponents convidats de Saül Gordillo (director de l’Agència Catalana de Notícies), Joan Majó (ex ministre d’Indústria i Energia i ex-director general de la CCRTV) i Antoni Esteve (president del Grup Lavínia). El moderador fou el periodista Josep Maria Torrent.

Després de la intervenció de benvinguda, realitzada pel president del Cercle, Carles Flamerich, Gordillo, especialista en el periodisme que s’expressa per internet, va identificar el període actual com un moment de canvi, tant en la forma com s’envia i arriba la informació a les grans masses, com en relació a la crisi econòmica que s’està vivint, que obliga a idear nous sistemes i nous formats comunicatius amb els espectadors, oients o lectors. Amb tot, va reivindicar el paper de Catalunya i de la llengua catalana com un actiu, com un valor en alça en molts sectors, i amb un potencial tant períodistic com social que cal seguir aprofitant i reforçant.

Per la seva banda, Majó va enumerar els principals avenços de caire tecnològic que, al seu entendre, millor expliquen els canvis que el sector i la societat estan vivint, i que obliguen contínuament a reinventar-se i millorar per tal de poder fer arribar a la població una oferta de major qualitat i competitivitat. Així mateix, va intentar fer una projecció de futur, centrada en el canvi de paper que poden tenir els mitjans públics i la mentalitat que certs mitjans han d’aplicar, centrada molt més en la qualitat que en la quantitat.

Antoni Esteve, finalment, va centrar el seu discurs en aquest moment de canvi vertiginós que els mitjans estan experimentant en els darrers temps, tot fent una reflexió sobre no deixar passar les oportunitats que les TIC ofereixen al sector, tot emfatitzant també el valor afegit que cal donar-los per tal que segueixin ofertant uns continguts de qualitat i amb interès per al conjunt de la societat.

Després d’un interessant debat entre els assistents (gairebé un centenar) i els mateixos convidats, l’acte va concloure amb la intervenció del moderador, Josep Maria Torrent, que va fer una síntesti de les diferents exposicions realitzades (coincidents en essència).

Finalment, la Vicepresidenta de CTecno, Carme Sànchez, va fer entrega dels carnets de soci als nous membres del Cercle, entre ells els ponents i diversos assistents a l’acte, que va acabar amb una copa de cava per a tothom.

Podeu consultar diversos extractes de l’acte al Canal YouTube de CTecno :

https://www.youtube.com/CTecnoCAT

Així com la notícia i el vídeo que en va fer Tribuna Catalana :

https://www.tribuna.cat/la-fotografia/societat-civil/60/88262-qincertesaq-pero-optimisme-en-el-futur-dels-mitjans

https://www.tribuna.cat/seccions/tribunatv?task=videodirectlink&id=70

Adjunta, a “documentació”, trobareu la Nota de Premsa de l’acte.

 

 

 

Convidats d’honor
.: Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies.: Joan Majó, ex ministre d’Indústria i Energia i ex-director general de la CCRTV

.: Antoni Esteve, president del Grup Lavínia

.: Josep Maria Torrent, periodista i moderador de l’acte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.