CTecno i Bdigital acorden col·laborar per fer créixer el sector TIC

Actualitat, Notes de premsa

per Comunicació CTECNO / 16 setembre, 2013 / Sense comentaris
Jordi W. Carnes i Carles Fradera

Jordi W. Carnes, president de CTecno i Carles Fradera, director general de Bdigital

Barcelona 16 de setembre de 2013– Ctecno i Barcelona Digital Centre Tecnològic (BDigital) han signat avui un conveni de col·laboració per tal de sumar esforços i capacitat d’influència en benefici de les empreses TIC de Catalunya.

L’acord preveu la fixació d’un pla d’actuacions conjuntes que inclou la participació en programes nacionals i internacionals d’R+D, l’establiment de serveis d’innovació tecnològica dirigits a l’empresa o la programació d’esdeveniments de difusió i promoció de les tecnologies digitals en diferents sectors productius.

A partir de l’experiència d’ambdues organitzacions en projectes d’innovació col·laboratius es crearà  un Clúster Digital potent que faci créixer l’economia de Catalunya.

Jordi William Carnes, president de CTecno, ha declarat que “l’objectiu que hi ha darrere de la signatura d’avui és guanyar musculatura i capacitat d’influència per posar el sector TIC a l’agenda econòmica i política del país. Ara  estem en condicions que les TIC i el coneixement esdevinguin catalitzadors del ressorgiment industrial de Barcelona i Catalunya, que han de ser el laboratori de la reindustrialització, basada en les TIC, d’Europa”.

Per la seva banda, Carles Fradera, director general de BDigital, ha manifestat que “l’acord es produeix arran de les sinèrgies establertes en els darrers anys per les dues organitzacions, tot i aprofitant l’expertesa de cada una d’elles tant en el coneixement del sector TIC com en la clara orientació a la generació de negoci per a l’empresa.Creiem que la suma d’esforços es traduirà en més impacte i resultats per a l’empresa.”

Una de les principals actuacions a curt termini serà la creació del Clúster Digital, operatiu abans de finals del 2013 i que comptarà amb un programa propi de projectes i activitats conjuntes. El Clúster agruparà empreses que actualment ja formen part del Clúster TIC de BDigital i del Consell d’Empreses de CTecno.Estarà obert a noves incorporacions i treballarà amb altres clústers sectorials nacionals i internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.