El CTecno amb el Dia Internacional de les Dones #8Març

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 8 març, 2019 / Sense comentaris

Aquesta setmana s’ha parlat molt del paper de la dona en tots els àmbits de la societat. Des del Cercle Tecnològic de Catalunya hem volgut fixar-nos en la manca de dones dins el sector tecnològic. De talent femení no en falta, però cal sortir a buscar-lo. Les empreses encara tenen mancances pel que fa a la igualtat de gènere en càrrecs directius o en els departaments de tecnologia, operacions i sistemes i segueix costant que les nenes i noies joves optin per estudis superiors que tinguin a veure amb la ciencia i les noves tecnologies o la innovació.

Vam tenir l’oportunitat d’escoltar grans professionals, dones directives, parlant dins el congrés 4YFN, concretament al Women4Tech, l’espai reservat al talent femení (i jove i emprenedor). Allà, professionals com Rosa Tous de Tous,  Carlota Pi d’Holaluz, Cristina Aranda de Mujeres Tech, Rocío Arroyo d’Amadix, Laura Fernández de All Women.Tech o María Benjumea de Spain StartUp van exposar com havia estat de difícil fer-se un lloc en un sector dominat pels homes, però com amb una bona formació, idees, empenta i creient en elles mateixes, els hi ha estat possible, no només fer-se un lloc, sinó ser respectades i fer de la seva vida professional, una carrera d’èxit i aprenentatge.

No obstant, hem de seguir treballant per eliminar l’escletxa que separa els homes i les dones en el sector laboral, i sobretot en el sector de les TIC. Tal i com podem llegar a l’estudi de l’Observatori de la Igualtat de Gènere de l’Institut Català de les Dones, només el 30% de dones treballa en el sector TIC davant el  70%  que són homes. I encara són una minoria les noies que trien carreres d’informàtica i comunicacions a l’FP (un 1,4%.) mentre que un 15,8% són nois. Per això cal incentivar aquests estudis entre les nenes i noies més joves, perquè a Catalunya, i a Barcelona, la manca de talent digital és una realitat que moltes empreses han d’afrontar i que els impedeix créixer com voldrien.

I només treballant la formació podrem començar a trencar la bretxa que a dia d’avui fa que només un 21% de dones treballin en departaments d’operacions i/o sistemes d’empreses del sector i que el 79% segueixin sent càrrecs ocupats per homes. Així ho explicàvem en el nostre Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2018.  Unes dades que continuen vigents i que reflecteixen que la nostra assignatura pendent com a societat és poder incorporar la dona dins l’ecosistema de les empreses digitals.

Des del CTecno continuarem treballant per donar veu a les dones que treballen dins empreses del sector tecnològic, que són emprenedores i que sí volen reivindicar l’espai que els correspon. Perquè la tecnologia no entén de gèneres i és diversa, oberta i ens ajuda a connectar més persones cada dia. Fem-ho possible sense deixar de banda a més del 50% de la població mundial.