Dones i TIC: el repte de l’equitat

Blog

per Comunicació CTECNO / 30 desembre, 2015 / Sense comentaris

L’agenda d’actes tecnològics i digitals a Barcelona s’omple a un ritme desorbitant. Cada setmana són diversos els congressos, esmorzars, debats, dinars o cursos que han de competir per atraure assistents. L’oferta d’esdeveniments del nostre sector és incessant, i el solapament entre actes és inevitable. Cada format és diferent, únic i especialitzat, però tots mantenen un denominador comú: l’alta presència d’homes entre els assistents i, per tant, poques dones.

El debat que es genera al voltant de la situació de les dones en l’àmbit tecnològic no és nou. De fet, el nostre Baròmetre del sector Tecnològic a Catalunya del 2015 ja evidenciava com a repte a superar la falta de sensibilització envers la tecnologia i els perfils femenins.  De cada 1.000 dones llicenciades o graduades, només 29 tenen estudis TIC (enfront a 95 en el cas dels homes). A més a més, només 4 d’aquestes 1.000 dones graduades acaben treballant en aquest sector. Pel que fa als càrrecs directius, només un 19,2% dels professionals del sector de les TIC té com a cap una dona, enfront el 45,2%  de mitjana en els altres sectors. Com podem millorar aquestes dades? Què podem fer per què les TIC atreguin les dones?

Per una banda, sembla clau desfer els estereotips que provoquen que les tecnologies no resultin atractives ni per les dones ni per altres perfils que, històricament, no s’han vinculat al rol tradicional d’un tecnòleg. També cal desenvolupar tasques d’evangelització, especialment a l’educació secundària, així com establir programes de mentors per incrementar l’atractiu de les carreres tecnològiques i contribuir a diversificar els perfils participants. Per altra banda, cal millorar l’accés de les dones al capital inicial i al capital risc, per tal d’augmentar el número de dones empresàries en el sector.

Però, en aquesta tasca de sensibilització, cal realment celebrar congressos i jornades específics per a dones TIC? Aquest tipus d’iniciatives no poden fomentar per elles mateixes una certa discriminació positiva? Recentment s’ha celebrat a Barcelona la primera edició de les Jornades Internacionals de Dones Liderant les TIC, acte organitzat per Dones en xarxa, esdeveniment que precisament vol treure a la llum les dones (de moment poques) que lideren en aquest sector. En aquesta mateixa línia, Tertúlia digital i Pla iDigital de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Observatori Dona Empresa Economia, organitzen aquest any la primera convocatòria dels Premis 12X12 Dona TIC. Totes dues iniciatives tenen l’objectiu de reconèixer i posar en valor el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit TIC i fomentar vocacions femenines en carreres tecnològiques.

Tant de bo aquestes jornades, esdeveniments i accions per promocionar les dones a les TIC –i que des del CTecno recolzem– siguin un veritable èxit, però esperem ben sincerament que, en un futur no massa llunyà, aquestes iniciatives deixin de ser necessàries: fomentem que el paper de la dona i el de l’home a les TIC siguin equitatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.