El 95% dels joves catalans fan servir les TIC

Activitats socis, Estudi

per Comunicació CTECNO / 7 octubre, 2008 / Sense comentaris

La pràctica totalitat dels joves catalans, concretament un 95%, són usuaris habituals de les TIC, en els seus diferents àmbits. Així mateix, un percentatge gairebé idèntic, un 93%, fan servir internet de forma regular.

Aquestes són dues de les dades més rellevants pel que fa a Catalunya d’un extens estudi fet per l’Instituto Nacional de Estadística (www.ine.es) sobre l’accés i l’ús que fa de les noves tecnologies la població del conjunt de l’Estat.

En aquest sentit, els joves catalans se situen en segona posició pel que fa al seu contacte amb les TIC, només superats pels de la Comunitat de Madrid. Pel que fa al telèfon mòbil, destaca que dos terços dels nens i joves catalans d’entre 10 i 15 anys ja en disposen.

En relació al conjunt de la població, s’observa com Catalunya ocupa el segon lloc d’entre les CCAA de l’Estat Espanyol pel que fa a aquests paràmetres generals. Així, el 60% de les llars catalanes amb algun membre d’entre els 16 i els 74 anys disposen d’accés a internet, la qual cosa suposa un augment d’un 12% en només un any. Paral·lelament, 7 de cada 10 llars compten amb almenys un ordinador i més del 91% de la població d’aquesta franja d’edat compta amb telèfon mòbil.

Les dades més detallades sobre l’estudi poden consultar-se a :

https://www.ine.es/prensa/np517.pdf

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.