El Baròmetre com a eina de coneixement, interacció i networking

Actualitat

per Comunicació CTECNO / 3 juliol, 2014 / Sense comentaris

Baròmetre 2014Ahir dimecres, 2 de juliol el CTecno va presentar els principals resultats del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2014. L’acte central del calendari del CTecno, va ser novament un punt de trobada de tots els socis del CTecno i de tots els actors del sector tecnològic català.

El Baròmetre és un estudi d’anàlisi qualitativa i quantitativa sobre la situació del sector des les TIC a Catalunya, alhora que inclou la opinió de les principals empreses i actors – públics i privats – del sector de les TIC.

L’acte, inaugurat per Jordi W. Carnes, president del CTecno i pel director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, el Sr. Jordi Puigneró. En la seva intervenció, Puigneró va remarcar que “Catalunya s’ha de posicionar com a Smart Region” i que és imprescindible “potenciar la indústria de les dades”.

Precisament, la posterior conferència “Com innovem? El cas de Banc Sabadell”, a càrrec del director de Tecnologia i Administració Avançada de Banc Sabadell, el Sr. Carles Abarca, va perfilar la trajectòria tecnològica i la implicació d’aquesta entitat bancària amb la innovació i l’emprenedoria. Abarca va assenyalar la importància de “posar la tecnologia al servei del gestor i del client, sense eliminar el tracte humà i avançant-se a les necessitats del negoci”.

Després de la conferència, es va projectar un vídeo que recollia els resultats més rellevants del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya d’enguany. Entre les dades més destacades es mencionava el creixent nombre d’empreses al sector TIC a Catalunya, que l’any 2013 es va situar en 11.500, i l’increment de 4.600 persones ocupades en aquest sector durant el mateix període, sent així gairebé 82.000 les persones involucrades en aquesta àrea.

Per cloure l’acte, el director executiu de Promoció de l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Josep Maria Marquès, va indicar les noves tendències tecnològiques, encarades cap el cloud computing i la Big Data, i el posicionament estratègic de Barcelona pel que fa com a marca internacional puntera en serveis competitius.

Al sopar posterior es va celebrar un col·loqui amb les intervencions de Carles Abarca i Jordi Puigneró, moderat per Jordi W. Carnes. El tema central d’aquesta xerrada va tractar els futurs reptes del sector tecnològic català i les sinergies entre els sectors públic i privat.

Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2014 from CTecno on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.