El conseller Felip Puig inaugura la II Tecnoweek i el CIT Catalunya 2020

Actualitat

per Comunicació CTECNO / 18 febrer, 2014 / Sense comentaris

DSC_1560-hFelip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació, ha inaugurat aquest matí la segona edició de la Tecnoweek i el Cicle de la Innovació Tecnològica Catalunya 2020, una iniciativa pionera que pretén generar debat entorn la tecnologia amb l’Horitzó 2020 com a fita.

L’acte s’ha celebrat al Cercle d’Economia i també ha comptat amb la participació del Sr. Antón Costas, president del Cercle, i el Sr. Jordi William Carnes, president de CTecno.

Durant el seu discurs, el conseller Puig ha destacat la necessitat d’internacionalització de Catalunya per aconseguir que es converteixi en “un país obert al món”. En aquest sentit, ha posat de rellevància l’alt percentatge d’excel·lència de la qual disposa Catalunya, tot i que ha sigut crític amb la capacitat de fer-se sentir a altres indrets: “Els catalans no traiem prou partit a allò bo que tenim i s’ha de corregir aquesta tendència”, ha comentat el conseller. “No només hem tingut una crisi financera, sinó també una pèrdua de valors i ara necessitem més que mai esperonar el nostre esperit col·laboratiu”.

Puig també ha posat de manifest la rellevància que els agents tecnològics tenen en un procés de reformulació com l’actual. “La tecnologia no ha de ser membre, sinó que s’ha d’implicar amb els valors i els projectes del país”, ha explicat el conseller al llarg d’un discurs en què ha accentuat la importància de polítiques de clústers i la necessitat de reformar el sistema d’ocupació per a “guanyar dimensió”.

Els actes de la II Tecnoweek se celebren al llarg d’aquesta setmana, mentre que el Cicle de la Innovació Tecnològica tindra lloc des d’ara fins el mes d’octubre en eixos temàtics i territorials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.