El CTecno et convida a ‘Start The Future’: el primer esdeveniment internacional en línia per afrontar els reptes de la Covid-19

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 23 març, 2020 / Sense comentaris

Des del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), el 7 d’abril us convidem a assistir a Start the Future, esdeveniment internacional en línia creat per Web Marketing Festival que comptarà amb la participació de startups, ponents, inversors i persones de tot el món. S’ha llançat una convocatòria per presentar projectes, testimonis, productes i serveis innovadors per afrontar l’emergència actual i quatre reptes globals: Educació, Salut, Canvi Climàtic i Transformació Digital.

L’emergència Covid-19 afecta greument el balanç de molts països d’Europa i d’arreu del món i dels seus respectius sistemes econòmics, sanitaris i educatius. Cal, doncs, poder preveure possibles emergències futures i els problemes que haurà de fer front la nostra societat després de la pandèmia del coronavirus, convertint-la en la missió central no només de les institucions, sinó de totes les persones que treballen en la indústria tecnològica.

En aquest context, amb motiu del Dia Mundial de la Salut, el 7 d’abril WMF presentarà Start the Future, el primer esdeveniment internacional en línia creat per construir un ecosistema internacional entre països i identificar solucions per donar suport a persones, empreses, escoles i instal·lacions sanitàries que es troben en situació d’emergència. 

Aquest últim aporta la necessitat d’una reflexió més en profunditat sobre els reptes globals que té actualment el món, així com implementar una estratègia integrada a partir de la cooperació internacional entre tots els actors implicats: empreses, ONPs, professionals, startups, organismes institucionals i governamentals, inversors, periodistes, innovadors, responsables polítics, investigadors, líders empresarials i ciutadans.  

Per aquest motiu, durant l’esdeveniment –gratuït i totalment online– es presentaran projectes innovadors, testimonis, productes i serveis que es poden utilitzar per afrontar els grans canvis globals actuals i per afrontar les dificultats provocades per la Covid-19.  

Entre els socis internacionals que ja han optat per donar suport a Start the Future: Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), Digital Magics, Tim W Cap, DOT – Digital on Things, I3P Torino, San Marino Innovation, Seedble, The Hive, ZICER – Italian Croatian Chamber of Commerce, Zagreb Innovation Centre (Croazia), Wake Up Scale (Bulgaria), Maltese Italian Chamber of Commerce (Malta).

Hi ha tres maneres en què podeu triar participar en l’esdeveniment, ja sigui com a participant, com a promotor d’esdeveniments o com a ponent presentant projectes, productes, serveis i testimonis que seran seleccionats prèviament a través d’una trucada.

Start the future: la crida i els diversos reptes identificats

Utilitzant el model d’Open Innovation, per connectar els grups d’interès i els diferents actors de l’ecosistema innovador i emprenedor.

Per assolir aquest objectiu, la convocatòria Start the Future, que està activa al web del Web Marketing Festival fins al 2 d’abril, accepta Startups, Scaleups, ONPs, Centres de Recerca, Empreses i Agències, així com ciutadans individuals, inversors, periodistes, responsables polítics, investigadors i innovadors, per aplicar i proposar projectes, idees i testimonis que després es poden presentar durant l’esdeveniment en línia.

Les àrees tractades a Start Future són diferents, però estan interconnectades a causa de l’emergència Covid-19: el desenvolupament de sistemes econòmics i de salut, el món de l’educació i la formació i, de nou, el canvi climàtic. Les quatre àrees a explorar són:

  • Educació: EdTech, accés a una formació justa i inclusiva, oportunitats d’aprenentatge continu, serveis i solucions per donar suport als processos de formació;
  • Salut: salut digital, solucions a la COVID-19, millorant el benestar i la qualitat de vida, la innovació, la promoció i la investigació en el sector sanitari;
  • Canvi Climàtic: Big Data per a Serveis Innovadors, energia sostenible, IA per a l’observació terrestre, ciutats intel·ligents i mobilitat sostenible;
  • Transformació digital: fabricació, retail, turisme, indústria 4.0, business intelligence, blockchain;

“Les idees i els projectes presentats han de tenir com a objectiu donar suport a ciutadans, empreses, institucions, organismes governamentals i regionals en situacions d’emergència i, més generalment, permetre afrontar els grans canvis globals”, explica Cosmano Lombardo, creador de WMF i Start the future.

WMF – El festival d’innovació digital i social

Amb més de 21.000 inscrits en tres dies a l’última edició, 500 expositors i partners i 500 ponents d’arreu del món, WMF és el festival més gran d’innovació digital i social. La 8a edició de WMF aprofundirà en l’univers de la innovació a través de formació, espectacles, entreteniment i esdeveniments de negocis i networking.

Visualitza el tràiler aquí

STREAMING