El CTecno, la Fundació puntCAT i la Fundació real dreams doten de pàgines web a entitats del 3r sector

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 23 febrer, 2018 / Sense comentaris
  • El projecte esTICenllaçat, impulsat pel Cercle Tecnològic de Catalunya i la Fundació real dreams, busca millorar la capacitació digital d’entitats del tercer sector
  • La Fundació puntCAT hi col·labora a través de la creació de pàgines webs d’entitats sense ànim de lucre

Avui, el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació puntCAT i la Fundació real dreams amb la finalitat de participar al projecte esTICenllaçat. La signatura s’ha oficialitzat a través del Sr. Carles Salvadó, president de la Fundació puntCAT, el Sr. Joan Ramon Barrera, vicepresident del CTecno i el Sr. David Levy, president de la Fundació real dreams.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de millorar l’accés i la capacitació digital d’entitats catalanes sense ànim de lucre a través del voluntariat d’empreses tecnològiques.

Coincidint amb la signatura del conveni, la Fundació puntCAT, el CTecno i Fundació real dreams han llançat ja la primera fase de col·laboració que es basa en una convocatòria oberta per tal que entitats del tercer sector que no disposen de pàgines web puguin obtenir-ne una amb domini .cat i en català. En aquesta primera fase, que s’allargarà tot el 2018, les entitats escollides visitaran la seu de la Fundació puntCAT per començar a desenvolupar conjuntament el lloc web en català i escollir el disseny Aquest any es pretenen crear fins a 40 webs que respondran a les necessitats bàsiques de les entitats.

Els espais web incorporaran aquells apartats considerats clau per les entitats, entre els quals es destaquen els següents:

  • Descripció de l’entitat i de la seva tasca
  • Fotos i/o vídeos de l’activitat de l’entitat
  • Dades de contacte
  • Espai de “col·labora” i formulari de contacte i soci
  • Espai de notícies / bloc
  • Espai d’estadístiques
  • Espai de transparència amb links a documents d’interès
  • Enllaços a xarxes socials

Un cop s’hagi començat a implementar el projecte al territori català, el proper juny del 2018, es portarà a terme una segona convocatòria oberta a entitats arrelades al País Valencià i Illes Balears.

Per a l’ONG, el cost del nou domini i les seves renovacions futures és de 6 euros l’any (+IVA). Si l’entitat no té cap web, la Fundació puntCAT també pot gestionar l’allotjament amb un cost global de 40 euros l’any (+IVA). La producció del web és totalment gratuïta per l’entitat.

Aquesta col·laboració neix amb la voluntat de generar impacte social i ha de servir per contribuir a reduir l’escletxa digital i millorar l’accessibilitat de les noves tecnologies de manera transversal.

 Sobre les entitats:

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno)
És una fundació privada i oberta a les persones, empreses i professionals de les TIC, per crear opinió, generar debat i promoure polítiques tecnològiques. Creada el 2008, la fundació CTecno promou entorns de networking i partenariat entre els socis individuals, les empreses sòcies, l’administració i el tercer sector.
Fundació puntCAT
La Fundació.CAT és una entitat privada sense ànim de lucre ni filiació política. Té com a objectius promoure activitats referents a la gestió i promoció del domini .cat; impulsar la identitat catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’Internet i les TIC i potenciar la Societat de la Informació catalanoparlant.
 El domini .cat va néixer el 2006 i va ser el primer domini associat a una comunitat lingüística i cultural. Impulsat per la societat civil, el .cat pertany a la categoria de dominis patrocinats i, per poder registrar-s’hi, el web ha de tenir continguts significatius en català o tractar temes vinculats amb la cultura catalana.
Fundació real dreams
Fundació real dreams neix al 2007 amb la missió de connectar persones, empreses i Entitats sense Ànim de Lucre (ENL) a través d’eines digitals de fundraising (www.migranodearena.org), donació de producte (www.donalo.org), així com programes de Responsabilitat Social Corporativa.