El CTecno participa a la reunió amb el sector digital de Catalunya convocada pel president de la Generalitat

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 20 maig, 2020 / Sense comentaris
El president del CTecno Joan Ramon Barrera ha participat a la videoconferencia presidida pel president de la Generalitat, el MH Quim Torra i l’H Conseller de Polítiques Digitals Jordi Puigneró i on estaven representades les principals institucions i empreses del sector digital a Catalunya.
.
En la seva intervenció, el president de la Generalitat, ha destacat que el tecnològic “és un dels sectors que han de ser palanca de la reactivació econòmica de Catalunya en els mesos que vindran”, i ha reivindicat la necessitat de “saber aprofitar l’enorme talent, ambició i recursos que té per fer el salt endavant que el país requereix”.
.
En aquest sentit, Quim Torra ha destacat que “si mantenim un sector tecnològic fort i excel·lent, això també ajudarà a recuperar la reputació col·lectiva del país”, i ha assegurat als representants digitals que “el Govern farà tot el possible perquè el sector funcioni i ho faci com a tractor de l’economia catalana”. En el marc de la crisi de la Covid-19, el president ha volgut subratllar el paper fonamental que ha tingut la digitalització i el sector tecnològic, que ha evidenciat que “hem de començar a considerar-lo com un sector essencial del país”.
.
En la seva intervenció, el president del CTecno, que ha parlat en representació de les empreses tecnològiques, ha posat en valor que en l’actual context “és molt important el rol de l’administració, creant aquests espais de trobada i col·laboració,  i liderant la confiança i la recuperació econòmica”. Seguidament ha esmentat que el sector aposta “per un model basat en la innovació, el coneixement, i la digitalització, i per afrontar aquest repte, majúscul, són claus  dos grans palanques, la tecnologia i les persones”.
Joan Ramon Barrera ha seguit dient que “una administració digital és un actiu de país. Cal seguir treballant per dotar  la Generalitat de tota la infraestructura i recursos necessaris per poder garantir una relació de ciutadania i empreses amb l’administració 100% digital” i que per tant “cal que l’administració faci una aposta potent per transformar-se digitalment, tant des del punt de vista de com es presten els serveis públics, com de quina manera es capacita i acompanya als professionals i funcionaris per poder-ho desenvolupar”
.
Finalment, el president del CTecno ha acabat amb una doble reflexió, destacant que “la tecnologia ha de passar a ser vista com un factor transformador dels negocis, de les organitzacions (tant públiques com privades) i de la manera com afrontem el treball, sense oblidar que per damunt de tot ha de servir per millorar l’experiència humana i la qualitat de vida de les persones” i referint-se a que “tenim la sort de tenir un país amb un talent digital molt potent i un teixit empresarial TIC avui representat en aquesta trobada amb ganes de col·laborar i implicar-se en aquest procés transformador. Estem a disposició del Govern per treballar i col·laborar en tot allò que sigui possible per afrontar l’actual context i sobretot per sentar les bases d’un nou model, capdavanter en generar oportunitats i riquesa pels seus habitants”.
.
En la reunió d’aquest matí també han participat a més del CTecno, representats d’ACEC, Altran, AMETIC, l’Associació de Professionals TIC, Barcelona Tech City, BSC, Cellnex, Cisco, CVC, Deloitte, Epson, Ernst & Young, EURECAT, Everis, Hewlett Packard, i2CAT, IBM, Indra, KPMG, Mobile World Capital, NAE, Nexica, Orange, Seidor, Telefònica, T-Systems, Vodafone, la Xarxa Oberta de Catalunya i la Xarxa de Parcs Científics de Catalunya.