El patronat de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya nomena Joan Ramon Barrera com a nou president de l’entitat

Actualitat, Blog, Notícies

per Comunicació CTECNO / 21 octubre, 2019 / Sense comentaris

El Patronat de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) s’ha reunit per votar la candidatura de Joan Ramon Barrera com a nou President del CTecno. Aquest ha estat l’únic punt del dia i s’ha aprovat per unanimitat.

Aquest serà doncs el primer mandat del nou president, el Sr. Barrera, qui fins ara ocupava el càrrec de vicepresident fent costat al Sr. Jordi William Carnes, qui ha ocupat la presidència durant dos mandats, els darrer 8 anys.

Joan Ramon Barrera és Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i PDD per IESE. En Joan Ramon té una dilatada trajectòria en l’àmbit de les tecnologies de la informació i les telecomunicacions així com en el desenvolupament del negoci digital en l’entorn de la consultoria. Ha ocupat diversos càrrecs de direcció de vendes en empreses del sector de les TIC com Cap Gemini, Colt Telecom i Nae. En el darrer mes s’ha incorporat a un nou repte, Director de Negoci a l’empresa Seidor. Actualment també col·labora amb altres entitats i fundacions.

La reunió ha servit per presentar els nous objectius estratègics que es marca el nou president i que giren al voltant dels següents tres eixos:

 1. PUNT DE TROBADA : Punt de trobada i de debat, obert a tot l’ecosistema tecnològic i digital
 2. VEU REFERENT: Opinar i marcar posició respecte els principals temes i actualitat que afectin al sector. Continuar amb l’estudi del baròmetre com a eina troncal per marcar posicionament.
 3. DINAMITZADOR D’INICIATIVES: Liderar i/o recolzar iniciatives i projectes que ofereixin oportunitats de millora als professionals i empreses del sector.

Amb aquests eixos se seguirà treballant amb els següents objectius: ser el referent, dinamitzador i punt de trobada del sector de les TIC. Per tant, per ser un actor decisiu i influent sobre l’agenda dels actors claus (tant públics com privats) del sector TIC i la digitalització i seguir generant debat, anàlisi i difusió de l’estat actual i els reptes de futur de la societat digital. Com a nous objectius: incentivar i crear accions per posar el focus en el talent digital i les dones i apropar la tecnologia al tercer sector.

En el discurs d’agraïment, el nou President, el Sr. Barrera ha subratllat la feina feta, la bona gestió i la valoraciío positiva per part del sector de tot el que s’ha fet fins ara de la mà del Sr. Carnes. Barrera ha destacat que està il·lusionat amb aquesta nova etapa i que vol un projecte que situï el CTecno “com a entitat clau i referent per al s adaptar-se als nous perfils d’empreses i a les seves demandes i necessitats, sense oblidar també la responsabilitat social que tenim amb els nostres projectes,  centrant-nos en la RSC i el jove talent digital i la visibilització de les dones del sector, com a eixos per oferir nous espais de reflexió i acció a les nostres empreses sòcies”.

    

A més, el Sr. Barrera ha afegit: “El nou CTecno treballarà per tenir més participació i implicació per part de les empreses sòcies i la resta de l’ecosistema, i es centrarà en tenir una mirada més àmplia i èr aconseguir més impacte en les nostres accions”.

El patronat s’ha celebrat a la seu del Cercle Tecnològic de Catalunya, a Barcelona, dilluns 21 d’octubre de 2019. Com a patrons hi han assisit:

 • Jordi William Carnes, com a President (sortint)
 • Joan Ramon Barrera, com a Vicepresident (entrant)
 • Xavier Muñoz, com a secretari
 • Ginés Alarcón, com a patró fundador
 • Jordi Pericàs, com a vocal
 • Joan Majó,  Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País.
 • Miquel Conesa, Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya
 • Màrius Gómez, Vicedegà del Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya
 • Pedro Linares, President de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicacions i delegat del vot de l’Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya – GrausTIC
 • Miquel Obradors, President de la Comissió TIC del l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya
 • Pere Jofra, Director Indra (sector públic)
 • Sr. Francesc Bert, Cisco Client Executive
 • Sr. Màrius Gòmez, Head of Sales de T-Systems Iberia