El sector TIC fa una crida a l’expertesa del talent sènior

Actualitat, Notícies, SeniorTIC

per Comunicació CTECNO / 5 octubre, 2021 / Sense comentaris

El Cercle Tecnològic posa en marxa el projecte SeniorTIC per construir una comunitat de professionals tecnològics majors de 50 anys que posi en valor el ‘know-how’ i experiència del col·lectiu

 

L’esperança de vida s’ha allargat prop de 50 anys en només un segle, segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut, i l’esperança de vida ja se situa en els 82 anys. Les etapes educatives s’han allargat, la ciutadania s’ha anat incorporant cada cop més tard al mercat laboral i el moment de jubilació també s’ha retardat. Això ha permès la consolidació d’una capa de treballadors considerats sènior encara en plenes facultats per exercir la seva feina i amb un bagatge que els converteix en un gran actiu per a les empreses. Per tal de posar en valor el know-how i els contactes d’aquests perfils, el Cercle Tecnològic fa una crida a empleats del sector TIC per crear una xarxa de professionals majors de 50 anys per compartir i posicionar la seva expertesa.

Sota el nom de SeniorTIC, la iniciativa té l’objectiu de crear una plataforma per visibilitzar aquesta capa de professionals; fomentar el networking; facilitar la creació d’una bossa de treball per unir oferta i demanda; acostar activitats formatives i de coaching per incentivar el reskiling; i aportar coneixement a la societat. Només el 2020, l’àmbit tecnològic va crear 14.700 nous llocs de treball per a assalariats i freelances, segons el Digital Talent Overview 2021 elaborat per la Barcelona Digital Talent. La xifra avala l’ambició de convertir les TIC en motor per a la recuperació econòmica, un sector que ha de trencar la bretxa d’edat i gènere per equilibrar la balança entre l’oferta i la demanda de nous treballadors.

“S’estima que el 2030 la població d’entre 45 i 66 anys representarà la meitat de la força laboral, per això és important donar valor a un professional amb un bagatge de molts anys que donen criteri a les seves decisions i que pot aportar un punt de vista clau a un sector en canvi constant que està cridat a definir el futur”, apunta el president del Cercle Tecnològic, Joan Ramon Barrera, “SeniorTIC és una iniciativa clau per nodrir el mercat laboral dels especialistes TIC que necessita i per posicionar un talent madur encara amb molta capacitat de crear”.

En aquest sentit, el responsable del projecte impulsat pel Cercle Tecnològic i Country Manager de Sonicwall, Sergio Martínez, destaca que el col·lectiu sènior “ha liderat la disrupció tecnològica i social dels 25 anys, motiu pel qual tenen un paper fonamental en el desenvolupament de la societat, empreses i start-ups”. Per això, assegura que la plataforma ha de ser el “punt de trobada i lobby de tot el col·lectiu que posi en relleu el potencial del talent sènior”.

Fomentar la diversitat en les TIC

El programa ja ha captat l’interès de prop de 200 convidats que han participat en la seva presentació. La sessió virtual ha aplegat des de treballadors en actiu i autònoms, fins a jubilats que formen o han format part d’un centenar de companyies diferents de l’entorn tecnològic. Conduïda pel periodista Lluís Foix, la trobada ha comptat amb la General Manager & Global Head HP 3D Multi Jet Fusion Business d’HP, Guayente Sanmartín, qui ha exposat els beneficis del treball conjunt entre millennials i sènior en les organitzacions. “Només un 8% de les empreses tenen plans de diversitat i integració d’edat, hem de reaccionar”, ha reclamat, “no hi ha innovació sense diversitat perquè quan els millennials es queden estancats, nosaltres podem ajudar a treure una idea, i viceversa”. També han participat en la sessió el president d’Asencat, Francesc Turró; el director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega; el vicepresident de PIMEC, José María Torres; i la responsable de gestió de coneixement i experiència del treballador en T&D d’Indra, Katia Muñoz. La cloenda ha anat a càrrec del president de l’Associació de Professionals TIC, Eduard Martín.

Inscripcions a SeniorTIC

Poden formar part de la plataforma els socis del Cercle Tecnològic i els professionals de les TIC major de 50 anys. La iniciativa també busca empreses i persones amb el rol de patrons per promoure activitats específiques per impulsar el talent, formin part dels espais de debat i esdeveniments, i donin visibilitat a la xarxa com a patrocinadors. El formulari d’inscripció està disponible al web de la fundació.