Els joves titulats en l’àmbit tecnològic prefereixen treballar en start-ups que en grans companyies

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 20 juliol, 2016 / 1 Comentari
  • La primera font de creixement del mercat laboral són els perfils relacionats amb la tecnologia i la programació
  • Amb l’esmorzar #TICocupació el CTecno inaugura el cicle d’esmorzars-networking amb la col·laboració de Barcelona Activa

El passat dimecres 20 de juliol a la Sala Barcelona de l’edifici MediaTIC es va inaugurar la quarta edició del cicle d’esmorzars-networking amb l’acte “L’ocupació a través de les TIC”. Organitzat pel CTecno, amb la col·laboració i el patrocini de Barcelona Activa, l’acte va debatre sobre el talent tecnològic i quin és el valor afegit de les eines TIC per accedir al mercat laboral.

L’esmorzar va començar amb les paraules de Jordi William Carnes, President del CTecno, qui va inaugurar el cicle fent esmena de les temàtiques que s’acolliren en l’edició actual del cicle d’esmorzars.

Jaume Baró, Director de Serveis a les Empreses de Barcelona Activa, va ser l’encarregat de moderar la taula rodona. Baró va destacar que el sector tecnològic parteix d’una posició privilegiada amb una taxa d’atur molt baixa, de només el 5%, comparat al 18% general de Catalunya.

Des de la vessant de captador de talent, Jaume Gurt, Director d’Organització i Desenvolupament de Persones a Schibsted Spain, va exposar que “la primera font de creixement del mercat són els perfils relacionats amb la tecnologia i la programació”. Gurt va argumentar que el mercat laboral viu immers en el factor 2 a 1, ja que per cada nou lloc de treball basat en la tecnologia se’n destrueixen dos. Per altra banda, el responsable de persones va afegir que “és fonamental enamorar el talent i escoltar-lo, sobretot en l’àmbit TIC”.

Francesc Font, CEO de Nubelo, va explicar que “ens hem focalitzat en talent digital perquè ens vam adonar que es requereix un nou enfocament i procés per atraure i captar el talent tecnològic”. Font va comentar que en el sector tecnològic són les empreses qui estan desesperades buscant el talent. “Escasseja el talent, no l’oferta, i molts estudiants ni acaben els estudis perquè el mercat laboral els absorbeix abans”, va afegir.

Per altra banda, des d’una perspectiva empresarial, Joan Carrillo, Director General de SII Concatel, va explicar que les TIC són eines claus per accedir al món laboral. “Les TIC han revolucionat el món laboral, i encara podríem donar un pas més afavorint la mobilitat geogràfica”, va sentenciar. Carrillo va suggerir fer més atractiu l’entorn TIC incloent-lo en sèries, amb l’objectiu de promoure la formació en aquest àmbit.

Durant el torn de preguntes, Gurt va recordar l’important pes de la tecnologia argumentant que la tecnologia democratitza el poder i transforma el mercat. Per altra banda, Font va afegir que la percepció del contractant està canviant molt i que les empreses TIC no només necessiten perfils tecnològics, “cal seguir humanitzant el món tecnològic”, va afegir.

 

Pots consultar les imatges de l'acte aquí i el vídeo aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.