Els partits polítics plantegen prioritats en el futur de les TIC

Conferencies, Esdeveniments

per Comunicació CTECNO / 28 setembre, 2010 / Sense comentaris

Més de 350 persones han assistit aquesta tarda al debat “El futur de la tecnologia a Catalunya”, organitzat per la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya i Barcelona Digital Centre Tecnològic, conjuntament amb un ventall d’entitats representatives de la societat civil catalana, emmarcat en el cicle Debats sobre l’Economia Digital. Representants dels partits polítics de Catalunya han debatut sobre les prioritats de les TIC a Catalunya en el marc del debat, marcant les línies de treball principals per a cada partit.

El Sr. Oriol Pujol, representant de CiU, ha destacat la importància que “les empreses incorporin el criteri de la taxa de retorn, així com desenvolupar infraestructures bàsiques com la xarxa de telecomunicacions de Catalunya”,

Per la seva banda, la Sra. Montserrat Capdevila. representant del PSC, ha esmentat que  “les tic són un element transversal per incorporar els diferents sectors industrials”i ha posat de relleu “la importància de la R+D i de la transferència tecnològica que porta la innovació a les empreses”. En aquest sentit, Capdevila ha remarcat el paper dels  clusters com a espai per a la cooperació entre empreses.

També el Sr. Jordi Bosch, representant d’ERC, ha posat de relleu la figura dels clústers, així com el paper central de les pimes per a l’economia catalana, i en aquest sentit ha assegurat que “cal fomentar les pimes TIC que donin serveis i valor afegit a les pimes no tecnològiques”.

El Sr. Santiago Rodriguez, del Partit Popular, ha destacat que des de les administracions cal acompanyar a les empreses “en dues línies: impulsant la innovació i la reconversió de les empreses que ja existeixen i, en segon lloc, impulsant l’emprenedoria.”

Per part d’iniciativa,  el Sr. Oriol Ferran ha destacat la importància de la tecnologia ambiental per aconseguir un nou model d’economia més sostenible i, en aquest sentit, ha afirmat que Catalunya hauria de donar suport a les  TIC com a element transformador d’aquest nou model.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.