Els professionals IT de Barcelona són els que més cobren

Blog

per Comunicació CTECNO / 13 agost, 2018 / Sense comentaris

La diferència amb els sous de les empreses de la resta de l’Estat pot ser d’uns 10.000 euros a l’any

Els professionals formats en la gestió de les tecnologies de la informació (IT) de Barcelona són els que tenen un salari més alt de tot l’Estat espanyol, amb una mitjana de 41.500 euros a l’any. Així ho posa de manifest un estudi elaborat per la divisió Experis IT del grup Manpower que compara el nivell salarial de les empreses de tecnologies de la informació en diferents ciutats d’Espanya.

Els salaris dels professionals de Barcelona experts en IT poden ser fins a un 7% més alts que els dels treballadors de Madrid -segona ciutat amb els sous més alts- en el cas d’administradors de sistemes i d’un 2,6% en el cas de les tecnologies vinculades als mòbils.

En comparació amb la resta de ciutats de l’Estat, la diferència se situa entorn del 20%, uns 10.000 euros a l’any a favor dels treballadors de les empreses barcelonines.

Professionals de ciberseguretat, els que més cobren

Els treballadors dedicats al control i gestió de temes de ciberseguretat són els que més cobren entre les empreses de Barcelona, amb una mitjana salarial de 47.000 euros a l’any. Aquest sou anual és un 4,26% més alt del que cobra un professional ubicat a Madrid i un 24,47% més alt que la mitjana de l’Estat.

L’expert en tecnologies de la informació que menys cobra entre les empreses de la capital catalana és l’administrador de sistemes, amb un salari anual de 35.000 euros, el 7,14% més de mitjana del sou d’un professional a Madrid i el 21,57% si es compara amb la resta de sous de les principals ciutats espanyoles.

Increment dels sous pels professionals IT a l’Estat

L’informe també preveu un increment “notable” dels salaris d’aquests professionals a l’Estat el 2018 davant l’execució d’un gran nombre de projectes de creixement que s’esperen en el sector.

Els principals increments es donaran entre les empreses que centren la seva activitat en el desenvolupament de projectes que implementin la tecnologia al servei del creixement de la facturació del negoci.

Manpower assegura que el sector de les tecnologies de la informació és un dels que té un major potencial de creixement en la creació de llocs de treball vinculats sobretot al que suposa la transformació digital dels processos empresarials.

Redacció: ACN

Publicat: Via Empresa, 8 d’agost del 2018 [font]