“Potenciar la col·laboració entre universitats, empreses i administració”, a la Jornada d’Innovació Tecnològica en el Tractament de l’Aigua

Esdeveniments, Notícies

per Comunicació CTECNO / 16 febrer, 2015 / Sense comentaris

El passat divendres 13 de febrer, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona va acollir la “Jornada d’Innovació Tecnològica en el Tractament i Gestió de l’Aigua“, emmarcada dins la sèrie de jornades territorials promogudes pel Cicle de la Innovació Tecnològica, Catalunya 2020 i organitzades pel CTecno, amb la promoció del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el suport de Barcelona Activa.

Amb l’objectiu d’estimular la innovació tecnològica en el tractament i gestió de l’aigua en l’àmbit geogràfic de Girona, on empreses de molt diversos sectors depenen d’aquest escàs recurs i en volen optimitzar l’ús, en el transcurs de la jornada es van fer públiques les dades de 2014 referents al sector de l’aigua a Catalunya. Amb 2.390 milions d’euros l’any en volum de negociel subsector tecnològic de l’aigua a Catalunya agrupa a 55 empreses que ocupen a 2.746 treballadors –el 27% del total del sector de l’aigua– i el seu volum d’exportació és de 401.000 euros anuals –el 55% del total del sector. Les activitats relacionades amb les tecnologies de tractament de l’aigua, que generen més de 934 milions l’any, representen un 39% del subsector. Pel que fa a la resta, el 52% està relacionat amb la gestió dels serveis públics i el 9% amb els béns d’equipament.

El Sr. Jordi William Carnes, President del CTecno, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a l’acte juntament amb el Sr. Ramon Moreno, Vicerector de la Universitat de Girona i Director del CEI Campus Euromediterrani del Turisme i l’Aigua, i el Sr. Jordi Puigneró, Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que va destacar que la relació entre la tecnologia i l’aigua es basa en fer una gestió intel·ligent d’aquest recurs amb les TICi que “tota informació que nosaltres i l’ecosistema generem ha de ser aprofitada per respectar més el medi ambient.

A continuació, un seguit de quatre ponències van servir com a repàs de la situació actual del sector i els reptes als que s’enfronta en la seva cursa per la innovació. En aquesta línia, el Sr. Juanjo Martín, Director de l’Area of Project Development de la Fundació CTM, va ser l’encarregat de presentar “RIS3CAT – Comunitat de l’Aigua; Estratègia per la Innovació Col·laborativa. Seguidament, el Sr. Ramon Moreno, Vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona, va parlar dels “Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT). El Sr. Richard Elelman, Director General de la Network for Water in European Regions and Cities, va presentar la ponència “L’aigua, una qüestió prioritària en tots els nivells“. Finalment, la Sra. Noelia Antequera, Directora de la Unitat de Projectes Europeus d’Euro-funding Advisory Group, va abordar les Oportunitats de finançament per la innovació

L’acte va continuar amb una taula rodona sota el títol “El lideratge col·laboratiu per impulsar la innovació en el sector de l’aigua“, moderada pel Sr. Ignasi Rodríguez-Roda, Coordinador Científic del Campus UdG-Aigua, i que va comptar amb la participació d’Adasa, el Catalan Water Partnership, l’Agència Catalana de l’Aigua, Aqualogy, Acciona i la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç de Girona.

Finalment, la cloenda de la jornada va anar a càrrec del Sr. Xavier Muñoz, Secretari de la Fundació CTecno, el Sr. Domènec Espadalé, President de la Cambra de Comerç de Girona, l’Il·lm. Sr. Miquel Noguer, Diputat de Règim Econòmic i Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, i l’Excm. Sr. Carles Puigdemont, Alcalde de Girona.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.