“És necessària la coordinació entre persones, empreses i entitats”, a l’Esmorzar d’Accessibilitat i TIC

Esdeveniments, Notícies

per Comunicació CTECNO / 11 desembre, 2014 / Sense comentaris

Avui divendres 5 de desembre ha tingut lloc l’últim esmorzar de l’any dins el Cicle d’Esmorzars-networking que el CTecno organitza en col·laboració amb Barcelona Activa. Arran de la presentació, el passat 12 de novembre, dels resultats del “Recull de solucions tecnològiques per a tothom” i sota el títol “Les TIC en la inserció laboral de les persones amb necessitats especials”, l’acte pretenia posar de manifest les possibilitats que les TIC incorporen al procés d’ocupació de les persones amb necessitats especials, així com mostrar quin és el camí que queda encara per recórrer per a una total integració.

La Il·lma. Sra. Pilar Díaz, regidora i responsable dels temes de serveis socials, gent gran, persones amb discapacitat i accessibilitat del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Barcelona, ha sigut l’encarregada de moderar una jornada que ha estat introduïda per Lourdes Sugrañes, directora operativa de Promoció del Territori i Comerç de Barcelona Activa.

En referència als productes tecnològics que tenen com a objectiu ajudar a les persones amb discapacitat, Xavier Caballero, el director d’ESCLATEC -el Centre Especial de Treball de referència per a la inserció laboral de persones amb greus discapacitats-, ha destacat que aquestes no haurien de ser simples usuàries d’aquests serveis, sinó que se les hauria d’involucrar activament en la seva producció.

Des d’un punt de vista més pròxim al del col·lectiu de persones amb necessitats especials, Núria Sanz, directora a Catalunya i Balears de FSC-Inserta de la Fundació ONCE, ha indicat que per a seguir millorant en aquest àmbit és necessari posar l’èmfasi en escoltar i respondre a les diverses necessitats específiques d’aquelles persones amb discapacitat.

Per la seva banda, el director de la Fundació Vodafone España, Santiago Moreno, ha parlat de l’experiència de la seva fundació en diverses iniciatives per a fomentar la integració de grups vulnerables, posant de relleu les possibilitats que ofereixen les TIC i els nombrosos avenços fets en aquest camp durant els darrers anys.

Donald De Witte, responsable de solucions col·laboratives de CISCO, ha parlat del treball fet amb el programa d’estudis IT Essentials, que ajuda a aquells en risc d’exclusió social a preparar-se i accedir a oportunitats de treball de nivell bàsic en el sector TIC. De Witte també ha advocat per ampliar el focus d’atenció d’aquestes ajudes a persones amb problemes d’altra índole, com  per exemple l’esquizofrènia o el TDAH.

La cloenda de l’acte ha estat a càrrec del gerent de l’IMD, Ramón Lamiel, que ha parlat dels objectius per l’any vinent, en el que esperen “aconseguir més i millors contractes“. Finalment ha repassat els diversos temes exposats durant l’acte, en el qual, en paraules de la Il·lma Sra. Pilar Díaz, s’ha fet evident que per a traçar un correcte full de ruta “és necessària la coordinació entre persones, empreses i entitats“.

Esmorzar “Les TIC en la inserció laboral de les persones amb necessitats especials” from CTecno on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.