#esTICenllaçat ha apadrinat 9 projectes d’entitats socials en 9 mesos

Blog, Materials

per Comunicació CTECNO / 14 febrer, 2017 / Sense comentaris

El passat 19 d’abril es va iniciar el projecte #esTICenllaçat, una iniciativa d’acció social impulsada pel CTecno amb la col·laboració de la Fundació Real Dreams. La nova àrea d’acció social del CTecno treballa per millorar l’acció i la capacitació en TIC per a les ONG’s de l’àmbit de Catalunya.

A 9 mesos del tret de sortida, el projecte #esTICenllaçat avança a bon ritme: vint voluntaris amb coneixements tecnològics han permès apadrinar nou ONGs amb necessitats digitals. Els equips de voluntaris acompanyen, implementen i ofereixen formació amb l’objectiu d’escurçar l’escletxa digital del Tercer Sector.

El nou espai de voluntariat ha funcionat gràcies a la col·laboració directa d’empreses com IBM, CISCO i BaseTIS, o d’universitats com la UPC, ESADE i l’IED. La suma d’esforços està permetent millorar les capacitats digitals dels 124 treballadors directes de les ONGs acollides al programa.

Els projectes d’#esTICenllaçat segueixen metodologies molt diverses, tot adaptant-se a les necessitats de cada entitat. Un exemple d’aquesta tasca és la Fundación Comparte, entitat que utilitzava GoogleDrive per coordinar-se amb les contraparts ubicades a Amèrica del Sud. Gràcies a la intermediació d’#esTICenllaçat, un conjunt de voluntaris implementaran el cloud Connexions d’IBM.

D’altra banda, fins a cinc voluntaris estan acompanyant i implementant les TIC a l’associació Punt de Referència. Aquesta ONG, que acompanya a joves ex tutelats a través de la mentoria social, ha implementat Office 365 per fer més eficients les seves tasques. Actualment, l’equip d’#esTICenllaçat està treballant en l’elaboració d’un pla de comunicació. L’ús eficaç de les noves tecnologies impacta considerablement en la captació de fons de les entitats del tercer sector. En aquesta mateixa línia, un altre equip de voluntaris estan recolzant Banc de Recursos i Ared.

Un últim exemple de col·laboració entre sectors és el de Cisco i FEDAIA. La Junta d’aquesta plataforma que agrupa a Catalunya 90 entitats que treballen amb infants, joves i famílies en situació de risc treballa ara amb l’aplicació col·laboradora Cisco Spark, una eina totalment encriptada que ja està totalment incorporada a les seves rutines.

L’elaboració d’una app totalment gratuïta per part de Basetis per l’entitat Sport2Live, la tria del software sanitari més adient per Família i Benestar Social  o la col·laboració amb la UPC, ESADE i IED per desenvolupar un prototip que afavoreixi la comunicació entre persones amb DID de la Fundació Finestrelles sumen l’elenc de projectes apadrinats per #esTICenllaçat.

Cap d’aquests projectes hagués estat possible sense l’ajuda i participació de tots els voluntaris que s’han implicat en #esTICenllaçat. Si ets empresa tecnològica o professional amb coneixements TIC amb ganes de col·laborar en la reducció de l’escletxa digital, no t’ho pensis. El programa d’acció social #esTICenllaçat et necessita. Per estar ben informat del que fem segueix-nos a la pàgina de Linkedin i Facebook. Enllaça’t amb les TIC!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.