esTICenllaçat impacta 20 entitats sense ànim de lucre en el seu segon any de vida

Notícies

per Comunicació CTECNO / 14 juny, 2018 / Sense comentaris
  • Una vintena de voluntaris, d’empreses com BaseTIS i Acuntia, han apadrinat la causa tecnològica de 7 ONG amb la donació de 2.444 hores de consultoria
  • La branca ambiental s’estrena amb una acció finalista als Premis Europeus de Prevenció de Residus que ha permès dotar de material informàtic certificat 13 entitats

esTICenllaçat, un programa impulsat pel CTecno en col·laboració amb la Fundació real dreams que fa de pont tecnològic entre voluntariat i material en desús d’empreses i necessitats TIC d’ONG, ha impactat sobre 20 entitats en la seva segona edició.  Un total de 21 voluntaris han fet possible aquesta tasca gràcies a la cessió de 2.444 hores de consultoria. Valorades en 59.497 euros, aquestes hores han contribuït a augmentar la capacitat tecnològica del tercer sector, a millorar la percepció que tenen els treballadors de les seves empreses i a incrementar les habilitats de 21 treballadors.

En total, 25 empreses/institucions ho han fet possible. Pel que fa a la vessant social, l’empresa Acuntia ha incrementat la seguretat i les prestacions de la xarxa corporativa d’Aspace, una organització que agrupa les principals entitats d’Atenció a la Paràlisis Cerebral de tota Espanya.  Aquest voluntariat ha estat possible gràcies a la cessió d’una setmana de feina d’un dels seus tècnics. Un altre projecte apadrinat ha estat el de la Fundació puntCAT, qui està desenvolupant un pilot per elaborar pàgines web amb el domini.cat, que, de moment, ha impactat sobre dues entitats amb previsió que ho faci sobre 36 en acabar l’any.

En aquesta àrea, BaseTIS ha seguit donant suport a la webapp feta ad hoc per Sport2Live, empresa social que a través de l’esport ajuda a persones amb problemes d’addiccions. L’anomenada Sport2Live Trainers ha permès l’entitat passar d’atendre 70/90 persones al mes a 500 a la setmana, així com a actuar a 11 comunitats terapèutiques. L’èxit i l’impacte d’aquesta actuació va fer que Sport2Live exposés el cas al Mobile World Congress 2018, gràcies a la col·laboració amb M4Social. A banda d’aquest programa, BaseTIS també està donant suport a eReuse.org amb un projecte de classificació automàtica d’imatges per a dissenyar un algoritme en machine learning. Juntament amb Fab Lab, el projecte es mostrarà a la Maker Faire Barcelona el 16 i 17 de juny.

Bon començament de la branca ambiental

A la campanya de recollida de material informàtic organitzada en el marc d’esTICenllaçat i la Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR) hi van participar 20 organitzacions (Nae, diverses biblioteques de Barcelona, Netmind o Vilaweb, entre d’altres) que van donar 2.339 kilograms de dispositius digitals. Després d’un procés de restauració i traçabilitat en economia circular, utilitzant les eines tecnològiques d’eReuse.org, aquests ítems informàtics han beneficiat, de moment, 13 entitats sense ànim de lucre.

El triple impacte de la campanya, protecció del medi ambient, estimulació de l’economia local i del mercat de la reutilització i l’abordatge de l’escletxa digital, va fer que la EWWR l’escollís entre més de 13.410 accions com a finalista del Premi Europeu de Prevenció de Residus. A causa de l’èxit de l’acció, el CTecno ha obert un canal permanent de recollida de dispositius informàtics al seu web.

Ja són 14 projectes i 50 voluntaris

Donat que hi ha voluntaris que han repetit en la segona edició i, empreses que han seguit donant suport al projecte després de la primera anualitat, el còmput total des del naixement d’esTICenllaçat és de 16 projectes apadrinats, 58 voluntaris participants, 7.713 hores de consultoria i 155.301 euros.

El programa pren força any rere any i prova d’això és que va ser escollit com a cas d’èxit a la Setmana de la Responsabilitat Social Corporativa de Catalunya del 2017.