esTICenllaçat posa en marxa un nou projecte de voluntariat corporatiu

Notícies

per Comunicació CTECNO / 13 desembre, 2018 / Sense comentaris
  • L’empresa NTT Europe i l’entitat social Formació i Treball col·laboren conjuntament sota el programa d’acció social esTICenllaçat
  • L’entitat social Formació i Treball virtualitzarà i securitzarà la seva xarxa gràcies al voluntariat corporatiu de l’empresa NTT Europe

El passat 12 de desembre es va iniciar el voluntariat corporatiu de l’empresa NTT Europe dins del programa esTICenllaçat amb una trobada amb l’entitat Formació i Treball, organització apadrinada per l’empresa nipona de telecomunicacions. esTICenllaçat és un programa impulsat pel Cercle Tecnològic de Catalunya i la Fundació real dreams que fa de pont tecnològic entre empreses TIC i entitats de l’Economia Social i Solidària (ESS) de Catalunya.

En aquesta ocasió un equip format per 11 voluntaris, tots ells professionals de l’empresa NTT, col·laboraran durant uns mesos per tal de virtualitzar i securitzar la xarxa i les dades de Formació i Treball, una fundació que treballa per formar i incorporar laboralment a persones en risc d’exclusió social mitjançant dues línies de treball principals: la línia tèxtil i l’alimentària.

Després de diverses reunions a la seu de l’empresa tecnològica, el passat 12 de desembre l’equip de voluntaris va visitar la seu de Formació i Treball de Sant Adrià del Besòs. Durant la ruta els voluntaris van veure els magatzems on es reben totes les donacions, els tallers on es fa la tria i selecció de productes (roba, sabates i joguines) i l’espai de reparació i exposició de mobles. La visita va acabar a la botiga on els beneficiaris poden adquirir alguns dels productes reciclats.

La segona part del dia es va centrar en conèixer les instal·lacions tècniques de l’entitat per tal que l’equip de voluntaris pogués veure de primera mà quin és l’estat actual del centre de processament de dades (CPD). Es van formar quatre equips de treball que treballaran en les cinc línies següents: virtualització, securització, qualitat i reciclatge, big data i gestió del projecte. Es tracta d’un projecte de gran envergadura en el qual s’han cassat sinèrgies entre les necessitats de l’organització i els coneixements tècnics dels voluntaris.

Per clausurar l’acte, voluntaris, membres del departament d’IT de Formació i Treball i l’equip d’esTICenllaçat van dinar a l’Escola restaurant de la Fundació (D’INS).

Seguint el bon exemple d’aquesta col·laboració entre NTT Europe i Formació i Treball, així com l’anterior cas d’èxit protagonitzat per l’empresa BaseTIS i l’entitat Sport2Live, des del CTecno es vol seguir prioritzant i fomentant per aquest 2019 el voluntariat corporatiu per empreses del sector TIC amb entitats del tercer sector.