#esTIConvidat amb Francesc Torres, rector de la UPC

Actualitat, esTIConvidat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 9 febrer, 2021 / Sense comentaris

esTIConvid@t és un nou format d’acte virtual exclusiu per a representants de les empreses sòcies del CTecno per debatre sobre una temàtica d’interès per al sector TIC de la mà d’un convid@t referent del sector.

La sessió amb Francesc Torres, rector de la UPC, va començar amb una introducció d’Anna Orti, membre del Comitè Executiu del CTecno, que li va donar la paraula al convid@t i va presentar-lo repassant la seva trajectòria professional.

El rector va començar amb una pinzellada de què és la UPC i de les interrelacions dels campus arreu del territori.

Va compartir les dades de nombre d’estudiants, titulacions que treballen, personal docent, etc. Representen el 69% dels graus tècnics del país i el 76% dels màsters.

Ofereixen 5000 places cada any i aquest curs, en el context de la pandèmia, han batut tots els rècords de matriculacions.

La UPC és la universitat capdavantera en docència, recerca i innovació, també ho és en ocupabilitat segons l’AQU Catalunya.

Un dels objectius pel que estan apostant en aquest moment és per incentivar la transferència de coneixement: “perseguim l’excel·lència, però l’excel·lència ha de ser tractora” va apuntar Torres, treballen per apropar els alumnes a totes aquelles iniciatives que reforcin el teixit productiu.

Per acabar, el rector va compartir les xifres d’aquests cinquanta anys de la UPC. Han titulat a 150.000 estudiants tot i que comptin amb un finançament molt inferior al que compten la resta d’universitats capdavanteres en carreres tècniques a Europa.

A continuació, les empreses sòcies CTecno van tenir l’oportunitat de compartir preguntes i reflexions amb el rector de la UPC.

Des del CTecno volem agrair la participació del convid@t i dels representants de les empreses sòcies que van participar a la sessió.

Els convidats de l’esTIConvid@t han sigut Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de CatalunyaXavier Milà, Director Gerent/CEO del CTTI i Marta Continente, Gerent d’Innovació i Transició Digital a l’Ajuntament de BarcelonaMarga Bonmatí, Directora Gerent del Consorci AOC – Administració Oberta de CatalunyaDídac Leedirectiu responsable de l’Àrea Digital del FC Barcelona, Joan Angulo, director de màrqueting corporatiu i projectes estratègics de Fira Barcelona, Ariadna Rectoret, directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya SOCEster Manzano, directora general d’Administració Digital, Catalina Grimaltsubdirectora general d’Organització i Recursos Interns del Port de Barcelona, Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de CatalunyaJosep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya Michael Donaldson, comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Joan Romero, Conseller Delegat d’ACCIÓ.

 

Consulta el llistat d’assistents