#esTIConvidat amb Josep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya

Actualitat, esTIConvidat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 24 novembre, 2020 / Sense comentaris

esTIConvid@t és un nou format d’acte virtual exclusiu per a representants de les empreses sòcies del CTecno per debatre sobre una temàtica d’interès per al sector TIC de la mà d’un convid@t referent del sector.

La sessió amb Josep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya, va començar amb una introducció de Joan Ramon Barrera, president del CTecno, i Sonia Cañizares, membre del Comitè Executiu del CTecno, que li va donar la paraula al convid@t i va presentar-lo repassant la seva trajectòria professional.

En la seva intervenció, Josep A. Planell va començar amb una presentació de la trajectòria de la UOC des dels seus inicis fins a l’actualitat, mostrant que sempre ha estat acompanyada de la tecnologia. Vint-i-cinc anys més tard, la UOC té més de 77.000 estudiants, més de 85.000 graduats i més de 4.000 docents. “La UOC depèn de la tecnologia, però no és només tecnologia, necessitem un model de governança que faci funcionar la universitat”.

“L’oferta i la demanda de formació virtual estan experimentant un creixement a gran escala“, va explicar. En el cas de la UOC, el rector va explicar com ha crescut en taxes de fins a dos dígits en els darrers 5 anys, mentre que la demanda de formació presencial s’ha estancat.

En aquesta línia, el rector va recalcar les necessitats de la societat actual: la bretxa digital (molt relacionada amb altres bretxes), el coneixement obert i l’accés universal i neutre a Internet.

El rector també va explicar el projecte sobre art i tecnologia, i la importància d’incorporar la creativitat com un element clau a l’hora de replantejar nous formats i replantejar-se nous reptes d’una manera disruptiva.
.
A continuació, les empreses sòcies CTecno van tenir l’oportunitat de compartir preguntes i reflexions amb el rector de la Universitat Oberta de Catalunya.
.
Des del CTecno volem agrair la participació del convid@t i dels representants de les empreses sòcies que van participar a la sessió.

 

Els convidats de l’esTIConvid@t han sigut Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de CatalunyaXavier Milà, Director Gerent/CEO del CTTI i Marta Continente, Gerent d’Innovació i Transició Digital a l’Ajuntament de BarcelonaMarga Bonmatí, Directora Gerent del Consorci AOC – Administració Oberta de CatalunyaDídac Leedirectiu responsable de l’Àrea Digital del FC Barcelona, Joan Angulo, director de màrqueting corporatiu i projectes estratègics de Fira Barcelona, Ariadna Rectoret, directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya SOCEster Manzano, directora general d’Administració Digital, Catalina Grimaltsubdirectora general d’Organització i Recursos Interns del Port de Barcelona i Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

 

Consulta el llistat d’assistents