#esTIConvidat amb Michael Donaldson, comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern

Actualitat, esTIConvidat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 1 desembre, 2020 / Sense comentaris

esTIConvid@t és un nou format d’acte virtual exclusiu per a representants de les empreses sòcies del CTecno per debatre sobre una temàtica d’interès per al sector TIC de la mà d’un convid@t referent del sector.

La sessió amb Michael Donaldson, Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, va començar amb una introducció d’Anna Orti, membre del Comitè Executiu del CTecno, que li va donar la paraula al convid@t i va presentar-lo repassant la seva trajectòria professional.

En la seva intervenció, Michael Donaldson, va començar amb una contextualització de la pandèmia i fent referència a les conseqüències d’aquesta, introduint alhora com han vist la situació sanitària des de l’Ajuntament de Barcelona.

El comissionat va explicar que la bretxa digital es constitueix per tres diferents bretxes: la mancança en l’accés a Internet de qualitat, la bretxa dels dispositius mòvils i la bretxa de capacitació digital. Va diferenciar entre les dues primeres i la tercera: mentre que la mancança d’Internet i l’accés als dispositius té una resposta més controlable (fer arribar Internet i els dispositius), la tercera és molt més complexa i afecta al conjunt de la ciutadania.

Per avaluar aquests indicadors, des de l’Ajuntament de Barcelona estan duent a terme una enquesta que valori la situació per superar les desigualtats a través de la igualtat d’oportunitats digitals. Segons el convidat, una vegada solventades les tres bretxes, s’assolirà l’empoderament digital. “Internet ha esdevingut una necessitat en tots els aspectes. Ja no és l’accés a Internet, sinó l’accés a Internet de qualitat”, va comentar.

.
A continuació, les empreses sòcies CTecno van tenir l’oportunitat de compartir preguntes i reflexions amb el Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona.
.
Des del CTecno volem agrair la participació del convid@t i dels representants de les empreses sòcies que van participar a la sessió.
.

Els convidats de l’esTIConvid@t han sigut Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de CatalunyaXavier Milà, Director Gerent/CEO del CTTI i Marta Continente, Gerent d’Innovació i Transició Digital a l’Ajuntament de BarcelonaMarga Bonmatí, Directora Gerent del Consorci AOC – Administració Oberta de CatalunyaDídac Leedirectiu responsable de l’Àrea Digital del FC Barcelona, Joan Angulo, director de màrqueting corporatiu i projectes estratègics de Fira Barcelona, Ariadna Rectoret, directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya SOCEster Manzano, directora general d’Administració Digital, Catalina Grimaltsubdirectora general d’Organització i Recursos Interns del Port de Barcelona, Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Josep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Consulta el llistat d’assistents