#esTIConvidat amb Ramon Bacardí, director del Metro de Barcelona

Actualitat, esTIConvidat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 11 maig, 2021 / Sense comentaris

esTIConvid@t és un format d’acte virtual exclusiu per a representants de les empreses sòcies del CTecno per debatre sobre una temàtica d’interès per al sector TIC de la mà d’un convid@t referent.

La sessió amb Ramon Bacardí, director general del Metro de Barcelona, ha començat amb una introducció de Sonia Cañizares, membre del Comitè Executiu del CTecno, que li ha donat la paraula al convid@t i l’ha presentat repassant la seva trajectòria professional.

El convidat ha començat explicant l’organització genèrica del transport públic de Catalunya i Barcelona, i l’ús que se’n fa per part de la població. Ha continuat fent un repàs de les dades generals del TMB, assenyalant com els serveis s’han vist afectats per la pandèmia: “El nombre de persones que viatjaven en metro setmanalment, s’ha reduït de 9 milions el 2019 a 3,5 milions aquest 2021”. Tot i això, el director del Metro de Barcelona ha afirmat que la COVID els hi ha donat l’oportunitat de desenvolupar un transport més sa.

A continuació, ha parlat dels reptes futurs del TMB: La transformació digital, l’excel·lència de servei, el canvi cultural, la sostenibilitat i les persones: “Volem incloure cada cop més al client com a part de les decisions, i anem fent passes per tenir en compte la seva opinió i el seu punt de vista”. Ha apuntat que plantegen la transformació digital des de la visió del client, la visió de l’operació i la visió del mantenidor, tot cooperat amb amb una infraestructura apta i amb objectius, que pretén arribar a un total de 163 trens l’any 2028.

Ha conclòs la xerrada explicant com el metro ha de fer front a la híper-connexió de la ciutat, als nous models de mobilitat i al nou context dins la smart city en què vivim, i com van ajustant l’oferta i la demanda del servei atenent a tots aquests canvis amb l’objectiu d’assolir un “tren digital” amb tots els serveis necessaris pels seus clients.

A continuació, les empreses sòcies CTecno han tingut l’oportunitat de compartir preguntes i reflexions amb el director del Metro de Barcelona.

.Els convidats de l’esTIConvid@t han sigut Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de CatalunyaXavier Milà, Director Gerent/CEO del CTTI i Marta Continente, Gerent d’Innovació i Transició Digital a l’Ajuntament de BarcelonaMarga Bonmatí, Directora Gerent del Consorci AOC – Administració Oberta de CatalunyaDídac Leedirectiu responsable de l’Àrea Digital del FC Barcelona, Joan Angulo, director de màrqueting corporatiu i projectes estratègics de Fira Barcelona, Ariadna Rectoret, directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya SOCEster Manzano, directora general d’Administració Digital, Catalina Grimaltsubdirectora general d’Organització i Recursos Interns del Port de Barcelona, Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de CatalunyaJosep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya Michael Donaldson, comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Joan Romero, Conseller Delegat d’ACCIÓ, Francesc Torres, rector de la UPC,  Laura Urquizu, sòcia i consellera delegada de Red PointsAndreu Francisco, director general de Localret

.

Consulta el llistat d’assistents