Gestió del talent TIC i més presència de la dona, a la presentació del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2015

Esdeveniments CTecno, Notícies

per Comunicació CTECNO / 10 juliol, 2015 / Sense comentaris

El passat dijous 9 de juliol el CTecno va presentar els resultats del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2015. Més d’un centenar de professionals i representants del sector TIC català van reunir-se a la Sala Sud-Amèrica de l’Hotel SB Diagonal Zero Barcelona en un acte introduït per Jordi William Carnes, President del CTecno.

Pere Torres, Secretari d’Empresa i Competitivitat, va pronunciar les paraules benvinguda fent incís en la digitalizació com a dinamitzador de l’economia productiva. Torres va recordar també la rellevància i impacte d’esdeveniments tecnològics com el Mobile World Congress, convertits en estímuls directes del creixement tecnològic català.

Josep M. Marquès, Director Executiu de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, va tancar la benvinguda de l’esdeveniment destacant “la gran importància dels ecosistemes tecnològics per atraure capital, talent, empreses i emprenedors”.

La conferència central va anar a càrrec d’Artur Serra, Director Adjunt i Responsable d’Internacional de la Fundació i2CAT. Després de repassar la història de la computació, l’alta tecnologia i la innovació, Serra va destacar que “hauríem d’adoptar el model ‘High Tech’ si volem obtenir veritables avenços amb el programa SmartCat”. També va recomanar la creació d’una plataforma col·laboradora conjunta per a tots els serveis TIC catalans.

A continuació va projectar-se el vídeo amb el recull de resultats i entrevistes del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2015. L’estudi de referència TIC i Tech arriba enguany a  la seva setena edició amb un rècord en l’abast de la seva mostra, que ha augmentat en un 80% en els darrers dos anys. Més de 800 empreses han participat en l’edició de 2015, de les quals 500 pertanyen a l’oferta tecnològica i 300 a la demanda de serveis TIC. A més a més, s’ha entrevistat a 21 líders d’opinió i s’han realitzat 3 focus groups on han participat 20 experts i professionals per dialogar sobre internacionalització, competitivitat i tendències.

A banda d’indicadors tan positius com l’augment de la internacionalització i l’ocupació, un clar reflexe de la bona salut del sector TIC català, l’edició d’enguany del Baròmetre ha servit per identificar les tendències i el reptes de futur del sector. El Big Data i l’IoT són les tendències amb major previsió de creixement a mig termini a Catalunya. Pel que fa als reptes, les TIC catalanes han de reforçar l’educació des de l’infància, gestionar millor l’atracció i retenció del talent i augmentar la presència de la dona.

Jordi Puigneró, Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, va cloure l’acte de presentació recordant que “les TIC són un element de competitivitat fonamental al que no es pot renunciar”.

En acabar, els assistents van poder gaudir d’un cocktail-networking a la terrassa de l’hotel.

 

El resum de l’informe de conclusions del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2015 (en català, castellà i anglès) pot consultar-se a través d’AQUEST ENLLAÇ.

Presentació del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2015 from CTecno on Vimeo.

 

Consulta el vídeo de les entrevistes dels líders d’opinió del sector aquí:

Opinió líders del sector: baròmetre 2015 from CTecno on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.