Des del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) hem definit com a eix prioritari per aquest any 2020 impulsar la diversitat de gènere en el sector digital i que la presència de la dona s’esdevingui una normalitat. En la darrera edició del baròmetre ja vam incloure preguntes específiques per tenir indicadors reals de la situació actual i el resultat va ser preocupant.

Com a entitat que representa un gran nombre de les empreses tecnològiques del territori, volem donar un pas endavant i implicar-nos, per poder canviar el present, però sobretot el futur. La nostra missió així ens defineix: Punt de Trobada, Veu Referent i Dinamitzador d’iniciatives, i per tant és el moment d’actuar. Per aquest motiu hem creat un grup de treball DonaTIC amb l’objectiu de definir un pla d’acció conjunt amb les empreses sòcies i portar-lo a terme.

La creació del Manifest DonaTIC que hem elaborat conjuntament amb les empreses sòcies ha consistit a desenvolupar el pla d’acció i els seus 6 eixos principals: publicació de les places, entrevistes de selecció, salari, carrera professional, corresponsabilitat i conciliació i branding corporatiu i comunicació. El manifest és un recull de recomanacions i millors pràctiques a implementar dins de les empreses per aconseguir un sector tecnològic amb igualtat d’oportunitats per a les dones enriquint així les empreses i a la vegada la societat.

Les responsables del Grup de Treball DonaTIC són Sonia Cañizares i Susana Prado, membres del Comitè Executiu del CTecno.

Consulta el MANIFEST DonaTIC

 

ADHEREIX-TE AL MANIFEST