Des del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) hem definit com a eix prioritari per aquest any 2020 impulsar la diversitat de gènere en el sector digital i que la presència de la dona s’esdevingui una normalitat. En la darrera edició del baròmetre ja vam incloure preguntes específiques per tenir indicadors reals de la situació actual i el resultat va ser preocupant.

Com a entitat que representa un gran nombre de les empreses tecnològiques del territori, volem donar un pas endavant i implicar-nos, per poder canviar el present, però sobretot el futur. La nostra missió així ens defineix: Punt de Trobada, Veu Referent i Dinamitzador d’iniciatives, i per tant és el moment d’actuar. Per aquest motiu hem creat un grup de treball DonaTIC amb l’objectiu de definir un pla d’acció conjunt amb les empreses sòcies i portar-lo a terme.

La creació del Manifest DonaTIC que hem elaborat conjuntament amb les empreses sòcies ha consistit a desenvolupar el pla d’acció i els seus 6 eixos principals: publicació de les places, entrevistes de selecció, salari, carrera professional, corresponsabilitat i conciliació i branding corporatiu i comunicació. El manifest és un recull de recomanacions i millors pràctiques a implementar dins de les empreses per aconseguir un sector tecnològic amb igualtat d’oportunitats per a les dones enriquint així les empreses i a la vegada la societat.

Les responsables del Grup de Treball DonaTIC són Sonia Cañizares i Susana Prado, membres del Comitè Executiu del CTecno.

Membres del grup de treball donaTIC: 

 

Eli Abad

Núria Agell     

Joana Barbany 

Alex Caballero 

      

Maria Carmen Herranz

Sònia Cañizares  

Maria Castells       

       

Esther Castillo      

 

Cinta Daudé        

         

Natalia Fernandez de Losada

     

Karina Gibert      

         

Nuria Jordi​

           

Susanna Llagostera   

         

  Ariadna Marín  

     

  Paco Martín 

     

Carolina Martínez 

Laura Martínez  

Anna Mercadé 

Marta Muñoz  

Mireia Ollé 

       

Anna Orti

Montserrat Pardo  

Serena Pérez

 

Pauline Pourailly

  

Susana Prado

  

Mònica Pueyo 

 

Rebeca Recinos 

 

Rosa Rodríguez 

 

Conchi Travera

Marta Simelio

 

Verónica Ugarte

 

Elsa Yenes 

 

Alicia Ollé

María Orriols

 

Silvia Cufí

 

 

Consulta el MANIFEST DonaTIC

ADHEREIX-TE AL MANIFEST

.