La 21a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica premia els millors professionals i projectes del sector TIC

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 19 febrer, 2016 / Sense comentaris

El Dr. Miguel Ángel Lagunas (professor de la UPC i director del CTTC) va rebre el Premi d’Honor en reconeixement a la seva destacada trajectòria professional i aportacions al món de les TIC

Telecos.cat i COEINF també van reconèixer amb els premis Salvà i Campillo i Alan Turing a Nuria Oliver (Telefònica R+D); Manel Sanromà (ex Ajuntament de BCN i Consorci AOC); Paulo Rodrigues i Vesna Prchkovska (Mint Labs) i  Jaume Cunill (Tech4freedom)

Per primera vegada CISCO va lliurar un Premi a la Transformació Digital, que va recaure en Jordi Escalé, com a director-gerent del CTTI

 

La 21a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica va ser el  marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) en una cerimònia presidida per Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat, i que també va comptar amb l’assistència, entre d’altres autoritats, dels consellers Baiget, Jané i Borràs.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi van decidir atorgar la màxima distinció el Premi d’Honor– al Doctor en Enginyeria de Telecomunicació Miguel Ángel Lagunas, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i director del Centre Tecnològic de Telecomunicacions (CTTC). Amb una dilatada trajectòria en l’àmbit de l’I+D, acumula nombrosos reconeixements, entre els que es troba el Premi  Salvà i Campillo com a Enginyer de l’any 2003.

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l’Electrònica, les TIC o l’Audiovisual) va ser per a Nuria Oliver, directora Científica de Telefónica R+D, enginyera de Telecomunicació per la UPM i doctora en Media Arts&Sciences pel MIT, també ha estat premiada en múltiples ocasions. El reconeixement més recent, el de Dona TIC atorgat el desembre passat per Tertúlia Digital i el Pla idigital de la Generalitat.

 

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any va voler destacar la tasca professional de Manel Sanromà, fins al juny CIO de l’Ajuntament de Barcelona i recentment nomenat director del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC). Doctor en Física, llicenciat en Humanitats i professor de Matemàtica aplicada a la Universitat Rovira i Virgili, en l’àmbit professional s’ha caracteritzat per posar en marxar nombroses iniciatives entre les quals destaquen TINET, la primera xarxa ciutadana estatal fa ara 20 anys, o CAT365, l’any 2002.

 

El talent emprenedor de Paulo Rodrigues i Vesna Prchkovska, i el compromís social de Jaume Cunill

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor, el reconeixement va ser per als co-fundadors de Mint Labs, Paulo Rodrigues i Vesna Prchkovska. Instal·lats a Barcelona, han transformat aquest 2015 el seu “Google maps del cervell” en una plataforma que també permet avaluar i valorar l’efectivitat de tractaments de malalties neurodegeneratives.

 

El Premi Alan Turing al Compromís Social va ser per a Jaume Cunill com a fundador de Tech4freedom,  que ha desenvolupat un dispositiu portàtil pensat per a invidents o persones amb discapacitat visual, que gràcies a uns sensors capta i analitza la informació de l’entorn i la transmet a l’usuari a través del seu propi Smartphone.

 

Premi Cisco per a Jaume Escalé com a director gerent del CTTI i Reconeixement especial per a la Fundació puntCAT

Com a novetat, aquest any la multinacional Cisco va voler participar activament de la Nit i  reconèixer amb el seu Premi a la Transformació Digital la tasca de Jordi Escalé al capdavant del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI). Un guardó que reconeix la contribució d’aquesta institució al desenvolupament de la societat digital.

Per últim, els organitzadors de la Nit van voler retre un petit homenatge a la Fundació puntCAT, amb un reconeixement especial pels 10 anys d’història del domini .cat.  Es dóna la circumstància, a més, que aquesta efemèride coincideix amb una altra fita rellevant: ja són prop de 100.000 els dominis .cat que estan donats d’alta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.