La campanya de recollida d’ordinadors del CTecno i Fundación Real Dreams, finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 5 abril, 2018 / Sense comentaris
  • La campanya de recollida d’ordinadors, emmarcada dins del programa d’acció social #esTICenllaçat, va tenir lloc durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus 
  • L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat sis candidatures d’entre les activitats organitzades durant la IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  • La cerimònia de lliurament se celebrarà el dia 22 de maig a Brussel·les, en el marc de la Green Week

La campanya de recollida de material informàtic del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), acció desenvolupada en el marc del programa d’acció social #esTICenllaçat, ha accedit a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus. El jurat ha seleccionat l’acció desenvolupada pel CTecno i la Fundación Real Dreams, conjuntament amb la donalo.org , La Nau i eReuse.org, com una de les tres iniciatives finalistes que opten al premi europeu.

El procés es va centrar a recollir PC i material informàtic com teclats, càmeres webcam, ratolins sense fil o discs durs, preparar-los per a la reutilització de forma individual i traçar-los via codi QR mitjançant la tecnologia ereuse.org. Finalment, aquests dispositius es van distribuir entre entitats sense ànim de lucre que ajuden persones amb dificultats econòmiques i socials, o amb risc d’exclusió social. En total, més de 20 entitats i empreses van ser coordinades per treballar en la mateixa direcció. Entre aquestes 20 entitats, hi va haver institucions públiques com l’Agència Catalana de l’Habitatge o la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, i empreses sòcies del CTecno.

La iniciativa va permetre recollir 2.339,52 quilograms de dispositius digitals (com 79 ordinadors i 25 portàtils). La reutilització va evitar la generació de 35.943,73 quilograms d’emissió de CO2 a l’atmosfera.

L’acció d’#esTICenllaçat va ser seleccionada per l’Agència de Residus de Catalunya, l’entitat coordinadora de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR), entre més de 1.000 activitats promogudes per 267 entitats de Catalunya. Ara, el jurat europeu ha valorat el circuit d’economia circular per a la reutilització d’ordinadors i l’ha situat entre els 18 finalistes de tota Europa, és a dir, entre més de 13.400 accions presentades.

L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat sis candidatures d’entre les activitats organitzades durant la IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus, de les quals finalment tres han estat seleccionades finalistes al Premi Europeu de Prevenció de Residus. La recollida d’ordinadors en empreses catalanes per a la posterior reutilització en ONG ha estat la finalista en la categoria d’Empresa. Els altres dos finalistes catalans són l’Institut Compte de Rius de Tarragona, en categoria institucions escolars, i Rezero, la Fundació Prevenció Residus i Consum, en la categoria associacions.

El veredicte del jurat, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic en una cerimònia de lliurament de premis a Brussel·les el 22 de maig. L’acte forma part de la EU Green Week EU, que tindrà lloc del 21 al 25 de maig del 2018.

Aquí podeu visualitzar el vídeo de la campanya de recollida de material informàtic.

 

Nota de premsa de l’Agència Catalana de Residus.

Nota de premsa de Donalo.org