La ciberseguretat: el futur del talent digital. Taula de debat dins el Cybsersecurity Congress

Actualitat, Blog, Esdeveniments CTecno, Notícies

per Comunicació CTECNO / 31 octubre, 2019 / Sense comentaris

La segona edició del Cybersecurity Congress, ha programat tot un matí destinat a parlar del talent. Sota el track de la ‘Talent Governance’ i dins la línia d’accions de la Barcelona Digital Talent que permeten donar a conèixer l’aliança público-privada i les seves tasques més destacades, la BDT ha sentat a la mateixa taula a diversos ponents per parlar, concretament, del talent en el camp de la ciberseguretat.

Durant el matí s’han pogut escoltar dues taules rodones; Jordi Arrufí com portaveu de la BDT ha presentat la Barcelona Digital Talent i quines són les línies d’interès  i els principals indicadors sobre el talent a escala europea (dades segons el Digital Talent Overview 2019). Seguidament s’ha obert la conversa amb Oriol Torruella, director general del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), qui ha parlat de la importància de fer que la ciberseguretat s’integri com una necessitat dins les empreses i els ens públics.

 

Després de la pausa-cafè, s’ha tornat a iniciar el debat des de diverses vessants, i amb la moderació de Bernat Palau, membre del comitè executiu del CTecno i portaveu de la BDT . Tots i totes les ponents han reflexionat sobre el talent digital, i més concretament sobre el talent en l’àmbit de la ciberseguretat, des de les seves àrees d’expertesa. Per iniciar la taula, Helena Rifà, Directora  de la Càtedra UOC-IBM de Ciberseguretat, ha explicat el canvi de perfil en els estudis del màster i la importància de seguir atraient el talent d eles dones. De la seva banda,  Daniel Perez, director de negoci de PageGroup IT ha explicat que la figura dels CISO’s és essencia, però que “cal que s’adapti a cada empresa, inclús que canvii en cada etapa de creixement en la que aquesta s’hi trobi”. Marc Sàrrias, Regional Sales Manager Iberia de Palo Alto Networks  ha aportat la seva visió des d’una gran multinacional del sector de la ciberseguretat: “Cal seguir integrant mesures de seguretat a les empreses i cal abordar-ho des de diferents departaments, el tecnològics i els no estrictament TIC”.

Rosa Ortuño, CEO d’Optimumtic, ha presentat també una visió oberta i integrativa del que significa que una empresa o start up aposti per la ciberseguretat. A més, la també presidenta de CATEI ha donat molta importància al talent: “Hem de creure en el talent, en les persones, i hem de formar-los al nostre costat. Potser aquestes persones marxen a altres empreses, però mentre hi siguin, cal aportar-los valor i creure en les seves capacitats”. Per cloure la taula de debat, Jose Luís Montero, Cybersecurity Business Manager d’IThinkUPC, ha explicat que avui en dia el que cal “és que les empreses convencin el futur talent per quedar-se i sobretot, fer-los la feina el més atractiva possible”.

Amb un alt creixement de la demanda dels perfils tecnològics, i també dels concrets que es necessiten per cobrir les necessitats de seguretat de les empreses, ha quedat palès que la ciberseguretat és encara una activitat per explorar i sobretot, un gran àmbit on atraure talent.