“La complexitat és gratuïta i la fabricació, personalitzada”, a l’esmorzar-networking sobre Impressió 3D.

Esmorzars networking, Notícies

per Comunicació CTECNO / 24 novembre, 2015 / Sense comentaris

El passat dijous 19 de novembre l’auditori Cibernàrium de l’edifici MediaTIC va acollir l’acte “Impressió 3D: oportunitats i reptes en la industria del disseny”. Emmarcat dins el Cicle d’esmorzars-networking organitzats pel CTecno, amb la col·laboració i el patrocini de Barcelona Activa, l’acte va debatre sobre el valor afegit del 3D Printing i la seva aplicació en les indústries del disseny.

Joaquim Minguella, Director of Learning and Technology a la Fundació CIM, va ser l’encarregat de moderar la taula rodona. Minguella va destacar que “la impressió 3D permet canviar molts punts de la cadena de valor, si bé sempre cal partir d’una idea per materialitzar”.

Des de la perspectiva de l’usuari, Toni Parera, Project Manager & Creative Director a Innou European Innovation Consultancy, va exposar que “el Printing 3D permet fer objectes que industrialment són impossibles”. Parera va argumentar que en l’àmbit del 3D l’únic límit està en la imaginació. A més a més, “els costos en el món del 3D s’han optimitzat molt ràpidament, el que ens permet fer qualsevol tipus d’objecte, maqueta o prototip”, va afegir.

Des de la vessant acadèmica, Oriol Carrasco, professor a l’Institut Europeu de Disseny a Barcelona, va explicar que la fabricació additiva es troba actualment en el seu moment d’expansió i creixement, però cal buscar-li un valor afegit. Carrasco va exposar que “amb el Printing 3D només estem canviant la tècnica, però la funció del producte és la mateixa”. També va desmentir que “la impressió 3D no pot imprimir coses a l’instant, ni tampoc fer de cadascú un dissenyador professional”.

Com a representant d’un centre tecnològic que desenvolupa Printing 3D, Josep Lluís Checa, Deputy General Manager & Managing Director Latam a Leitat, va catalogar el Printing 3D com un element de la transformació digital que aporta fabricació especialitzada i complexitat gratuïta. “Els sistemes de fabricació additiva fabriquen objectes amb pràcticament qualsevol geometria complexa i amb combinació de materials de tipologia diversa”, va defensar. Checa també va posar en valor que “la informació no estarà en el disseny, sinó en els materials actius que permetran programar el comportament”.

Durant el torn de preguntes es va instar a diferenciar la tecnologia 3D de les seves aplicacions i es va recordar que el sector del Printing 3D és encara molt petit. L’esmorzar va finalitzar amb les paraules de René Clusa, president del Consell d’Empreses del CTecno, qui va tancar el Cicle d’esmorzars-networking del 2015 i va convidar els assistents als propers actes de l’any vinent.

 

Pots consultar les fotografies de l’acte en aquest enllaç.

Pots consultar el vídeo de l’acte en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.