La Fundació PuntCat ens otorga una subvenció per a un projecte digital de comunicació tecnològica en català

Actualitat, Blog, Notícies

per Comunicació CTECNO / 17 maig, 2019 / Sense comentaris

La Fundació PuntCat ha presentat els noms dels projectes guanyadors de la subvenció per a projectes relacionats amb l’àmbit digital en català. Entre els guanyadors dels ajuts, el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), juntament amb el col·laborador del projecte Tirabol, ha estat un dels seleccionats per iniciar una plataforma digital de comunicació sobre tecnologia, provisionalment anomenat MediaHUB, amb el que explicarà temàtiques del sector tecnològic i digital, fent-les arribar a tota la ciutadania (empreses, sector educatiu, societat i tercer sector…). El projecte s’adreça a un públic general i es basarà en una cultura oberta i de coneixement compartit i serà l’altaveu tant dels emprenedors, les petites empreses i start ups, l’administració i les grans corporacions del sector TIC.

 

El Jurat que ha format part d’aquesta decisió, la Karma Peiró, periodista especialitzada en Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i l’Albert Cuesta, analista, periodista i conferenciant especialitzat en TIC, han exposat els principals criteris de selecció i han mencionat les entitats escollides:

–    REPUBLIQUEM.cat: Universitat Rovira Virgili (Tarragona)
–    Allotjament Solidari de Familiars Hospitalitzats: Associació SOS3 (Palamós)
–    Digitalització en 3D del bestiari festiu: Federació Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (Vilafranca del Penedès)
–    MEDIAHUB*: CTecno (Barcelona) *nom provisional del projecte
–    Revista de l’Alguer: Omnium Cultural Alguer (Alguer)
–    TEMPSART: Fundació Francesc Eixiemenis (València)
–    INNOnet: Fundació Cívica Innomnium (Delta de l’Ebre)
–    eCommerce de lectura fàcil: Fundació Jeroni Moragas (Barcelona)

 

La presentació de les dades de l’observatori ha anat a càrrec del president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, el qual ha destacat les dades més rellevants del .cat fins a l’actualitat. En la seva intervenció ha compartit al públic que ja s’han superat els 109.000 dominis i que el 74% té contingut web, dada que posa de manifest l’esforç de la Fundació puntCAT perquè el .cat no sigui només una xifra que va creixent any rere any, sinó que sigui el domini d’excel·lència dels Països Catalans. També ha posat de manifest una dada històrica pel .cat:La taxa de renovació del domini és la més alta des de la seva creació. Concretament un 83% dels dominis renoven cada any.

Dins l’observatori, s’ha parlat també de la vessant social i concretament, del programa #esTICenllaçat, que amb èxit el CTecno treballa conjuntament amb la Fundació PuntCat i la Fundación Mi grano de arena. La feina conjunta permet que les entitats del tercer sector que ho necessitin puguin accedir a formació per a la creació i manteniment dels seus propis webs. Actualment, està oberta una nova edició per rebre propostes de les ONG’s que hi vulguin participar.

 

Aquesta presentació s’ha fet coincidint amb el Dia Mundial d’Internet, i ha servit també per innaugurar la nova seu de la Fundació PuntCat, que a partir de juny, es trobarà al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.