‘La transformació digital és un facilitador de negoci’, a les I Jornades CTecno 2020

Notícies

per Comunicació CTECNO / 5 juny, 2015 / Sense comentaris

El passat dijous 4 de juny va tenir lloc la primera edició de les Jornades CTecno 2020. L’acte va celebrar-se de 9:00 a 19:00 h a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona. Les jornades van comptar amb la participació de professionals i experts de primer nivell del món de les TIC. En total, l’esdeveniment va congregar al voltant de 200 professionals de molts diversos sectors afins a la tecnologia.

Jordi William Carnes, President del CTecno, va donar el tret de sortida de les jornades. En el seu discurs, va recordar la importància d’aquest punt de trobada en un context com l’actual, on la disrupció de la transformació digital requereix una especial reflexió i coordinació. El també Director General de Turisme de Barcelona va avançar alguna dada del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2015, que el CTecno presentarà el proper 9 de juliol. “L’ocupació en el sector de les noves tecnologies ha augmentat un 6% en els últims anys de duresa econòmica”, va anunciar Carnes com a fet positiu. 

El Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, va sumar-se també a la benvinguda de les Jornades. Puigneró va instar a aprofitar les oportunitats que ofereixen les TIC també en el terreny social. El Director General va animar l’audiència a convertir Catalunya en un referent de la Indústria 4.0: “Com deia Borges, el que passa ara, ho entenem després. Això ho hem de capgirar”.

Amb la Innovació com a tema central i sota el títol “Reptes de Futur: reptes tecnològics”, el primer Track del dia va ser moderat per Josep Miquel Piqué, Vicepresident de la IASP i President del Consell Científic del CTecno. El debat va centrar-se en temes com la innovació social, generada pel i per al ciutadà, o el projecte Smart City. “El segle XXI serà el segle de les ciutats interconnectades”, va assegurar Josep Ramón Ferrer, Director d’Smartcity i Deputy CIO a l’Ajuntament de Barcelona. Per la seva banda, Piqué va portar aquest apunt un pas més enllà: “Cap àtom sense bit. Allò que no estigui al núvol no existirà”.

La presidenta de CIOS.cat i CIO del Port de Barcelona, Catalina Grimalt, va ser l’encarregada de moderar el Track Empresarial, centrat en el debat sobre el nou paper dels CIOs en l’empresa i la societat. Durant la taula rodona, que va introduir René Clusa, President del Consell d’Empreses del CTecno, van aflorar controvèrsies com la necessitat d’incorporar als equips una figura com la del Chief Digital Officer o l’aposta per un rol del CIO més encarat al negoci que mai.

Ja a la tarda, el Track de Transformació digital, moderat per Jordi Griful, President del Consell de Noves Iniciatives el CTecno, va examinar i redefinir aquest concepte a la llum de l’actualitat d’aquelles empreses que lideren la revolució tecnològica a nivell mundial. “La transformació digital no és digitalitzar-se, sinó pensar en la tecnologia com a un facilitador de negoci”, va assegurar Isabel Fernández, Directora Digital a Iberia d’Oracle.

Les I Jornades CTecno 2020 van servir també de marc per la Cloenda del Cicle de la Innovació – Catalunya 2020 que, sota la direcció de Francesc Noguera, Coordinador del Cicle, va aplegar a membres dels diversos grups de treball desplegats ara fa ja un any sota l’estratègia sectorial de la RIS3CAT.

L’acte, que va comptar amb la moderació de Mariona Sanz, Directora d’innovació Empresarial d’ACCIÓ, va recollir les diferents línies i projectes d’innovació empresos pels grups de treball i va fer evident la importància vital de coordinar la innovació territorial per a optimitzar esforços.

Jordi William Carnes va ser l’encarregat de la cloenda de la primera edició de les Jornades 2020. En el seu discurs, va agraïr l’assistència a ponents i públic. Carnes va estar acompanyat per Pere Torres, Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, qui va voler afegir el toc més realista a la sessió. “Hem d’acceptar que encara queda un llarg camí per recórrer”, va destacar per donar per finalitzada aquesta primera edició d’un esdeveniment que se celebrarà anualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.