Les empreses sòcies del CTecno participen d’un tour privat dins el MWC19

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 25 febrer, 2019 / Sense comentaris

En aquesta 14a edició del Mobile World Congress (MWC19) i dins l’acord del CTecno amb la Mobile World Capital, les nostres empreses sòcies han tingut el privilegi de fer un tour exclusiu centrat al voltant de la temàtica ‘trends’.

El tour ha posat el focus en explicar com les tecnologies estan contribuint i impulsant la transformació dels negocis perquè aquests siguin més competitius en el futur. Amb aquesta perspectiva, durant la visita s’han repassat les tendències com l’AI, la AR, els chatbots i el connected cloud, entre d’altres.  També ens han explicat els projectes de flagship europeus que tracten d’ordinadors quàntics, i també del graphene, un recurs natural que possibilita diverses aplicacions, com pantalles flexibles als mòbils i roba connectada amb xips flexibles que mesura els rajos ultravioletes. A l’stand d’IBM ens han explicat com la tecnologia blockchain serveix per tractar els drets d’autor a escala mundial per fer el seguiment de les cançons des de l’origen i com mitjançant antenes es poden mantenir connectades zones que pateixen catàstrofes naturals i es queden sense cobertura. Gràcies a les explicacions d’un expert en la indústria els assistents han pogut entendre com totes aquestes tecnologies connectades estan generant oportunitats en camps com el de l’automoció, el transport, la salut o la indústria.

En resum, totes les previsions indiquen que el 2019 serà l’any en què aterraran i es tangibilitzaran moltes aplicacions tecnològiques que fins ara només estaven en mans dels early adopters. L’objectiu d’aquest tour ha estat el de preparar totes les empreses assistents per entendre bé el potencial de cada repte per si els hi arriba el moment de canviar o avançar, tecnològicament parlant.

Les empreses sòcies del CTecno que han participat en aquest tour guiat han estat: T-Systems, Cisco, Indra, ICA, Seidor, Sirt, Axians, NetAppBasetisIecisa, SoprasteriaOesia.

Més de 2.400 expositors

En aquesta nova edició del MWC s’espera superar els 107.000 visitants de més de 200 països. Es superaran les 2.400 companyies amb noms tan coneguts com Alibaba, que portarà a l’esdeveniment la seva divisió de cloud computer, Cisco, Accenture, Ericsson, Facebook, Google, HTC, Huawei, Intel, Microsoft o Lenovo.

També hi seran presents les tres grans operadores que controlen el mercat espanyol, Telefónica, Vodafone i Orange. El MWC19, que enguany ha obert portes sota el lema de ‘Technology Matters’ demostrarà que la tecnologia que s’aborda en l’esdeveniment va més enllà de productors de dispositius o desenvolupadors ja que aposta també per la presència de grans grups de l’automoció, entre altres sectors que veuen en les TIC, noves maneres de fer negoci i créixer en el mercat.