“Les TIC creen consciència energètica”, a l’Esmorzar CTecno d’energia i TIC

Actualitat

per Comunicació CTECNO / 15 juliol, 2014 / Sense comentaris

018 Judit ContrerasAvui, dimarts 15 de juliol de 2014, s’ha celebrat una nova sessió del Cicle d’Esmorzars-Networking que el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) organitza en col·laboració amb Barcelona Activa. L’acte, titulat “Smart Grid: les TIC aplicades a l’eficiència energètica”, s’ha celebrat a l’Auditori Cibernàrium del Barcelona Growth Centre.

El moderador del debat ha estat Xavier Monzó, president del Clúster Digital i director del Grupo ICA, que ha definit les línies del col·loqui en tres eixos: la necessitat d’un treball conjunt per part dels clústers i de les administracions per “desenvolupar projectes competitius i concrets”; l’aposta de “noves polítiques industrials” i l’impuls de la “multidireccionalitat del servei” ja què “l’aplicació de les TIC a l’eficiència energètica ens durà a nous models de negoci i noves oportunitats en el sector”.

El primer en agafar la paraula ha estat Josep M. Boixeda, director de Planificació Tecnològica i Arquitectura de Sistemes d’Informació de Gas Natural Fenosa, i ha assegurat que “l’actual esforç recau en la telemesura a domicili a través de comptadors intel·ligents” per la qual cosa “és fonamental redissenyar les xarxes elèctriques”.

Seguint en aquesta línia, Isabel Tejero, presidenta del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, ha remarcat la importància “d’adaptar-se a la realitat” i “impulsar les Smart Cities a partir de la sostenibilitat, l’economia i la participació de la ciutadania” on les noves tecnologies tindrien un paper rellevant per oferir els serveis demanats.

Cristina Castells, gerent de l’Agència d’Energia de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), ha plantejat el concepte d’autosuficiència energètica per tal “d’adaptar-se al dinamisme de la nova consciència d’energia de la ciutadania”. El problema que ha manifestat és la “falta d’una tecnologia adient per avançar en aquest àmbit”.

Esmorzar “Smart Grid: les TIC al servei de l’eficiència energètica” from CTecno on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.