“Les TIC no canvien les necessitats energètiques, les optimitzen” a l’Esmorzar-Networking sobre Energies Renovables i TIC

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 15 octubre, 2015 / Sense comentaris

El passat dijous 15 d’octubre l’Auditori Cibernàrium de l’edifici Mediatic va acollir l’acte “GreenTIC: la tecnologia com a camí cap a la sostenibilitat”. Emmarcat dins el Cicle d’Esmorzars-networking organitzats pel CTecno, amb la col·laboració i el patrocini de Barcelona Activa, l’acte va debatre sobre la necessitat i la utilitat de les TIC com a eina fonamental per a fer front al canvi climàtic.

L’acte va comptar amb la benvinguda de l’Il·lm. Sr. Agustí Colom, regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme i regidor de l’Eixample; i del Sr. Jordi William Carnes, President del CTecno.

El regidor Colom, encarregat d’inaugurar aquest esmorzar, va recordar que “la tecnologia és una eina de poder que assegura una millora de la qualitat de vida”. Colom, va argumentar també que “les tecnologies per si soles no poden resoldre una problemàtica ambiental, cal fer-ne un ús raonable per aconseguir una societat més justa i equilibrada”.

Jaume Alcover, Director de Marketing de Baxi i Vicepresident del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), va ser l’encarregat de moderar la taula rodona. Alcover va destacar que “les necessitats energètiques humanes no han canviat, sinó la manera de satisfer-les mitjançant l’ús de les TIC”.

Des de la perspectiva de generació d’energia, Conrad Meseguer, Conseller Delegat de Novenergia II, va exposar que “les energies renovables ja són una realitat pels seus costos competitius, i amb l’aplicació de la tecnologia, aconseguim a més a més la màxima capacitat de producció”. Meseguer va exposar quines són les aplicacions TIC que han implementat a les plantes fotovoltaiques de Novernergia, com per exemple els sensors fotovoltaics i eòlics que controlen les dades meteorològiques i permeten optimitzar la producció d’energia.

Des de la vessant de serveis i solucions per a l’eficiència energètica, Pablo Gispert, MDS Delivery Director de Ricoh Spain, va explicar el Programa de Compensación de la Huella de Carbono de la companyia, cas d’èxit estudiat a la Business School de Harvard, mitjançant el qual es redueix l’impacte mediambiental de la impressió. A més a més, Gispert va destacar que “les empreses juguen un rol indispensable com a agents de canvi per incentivar el consum de les energies verdes”.

Com a representant d’una empresa que desenvolupa serveis per a la demanda d’eficiència energètica, Juan Pablo Garcia, CEO de Leantricity, va instar a prioritzar el tema energètic tant en grans empreses com a nivell domèstic. Garcia va emfatitzar que “és important saber gestionar el consum energètic dels ordinadors per optimitzar la despesa energètica”.

Durant el torn de preguntes, Meseguer va declarar que “les TIC funcionen quan la demanda s’ajusta a les necessitats” i va voler remarcar que “la tecnologia no és sinònim d’estalvi energètic, sinó les bones pràctiques i el manteniment d’aquesta tecnologia”. L’esmorzar va finalitzar amb una alta participació per part dels assistents i un intercanvi d’opinions amb els ponents.

 

Podeu consultar el vídeo de l’esmorzar-networking en el següent enllaç: 

GreenTIC: la tecnologia com a camí cap a la sostenibilitat from CTecno on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.