“Les TIC permeten obrir-se a nous mercats”, a l’Esmorzar CTecno de tèxtil i turisme

Actualitat

per Comunicació CTECNO / 5 juny, 2014 / Sense comentaris

001 BAIXA Judit ContrerasAvui, dijous 5 de juny de 2014, s’ha celebrat un nou acte dins el Cicle d’Esmorzars-Networking que el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) organitza conjuntament amb Barcelona Activa. L’acte, que ha estat promogut i difós pel Cicle de la Innovació Tecnològica Catalunya 2020, i que s’ha celebrat dins el Saló del Biz Barcelona 2014 (Fira de Montjuïc), ha tingut dues parts diferenciades amb el tèxtil i el turisme com a protagonistes.

La primera, titulada “La innovació i el sector tèxtil, una oportunitat per a les PIMES” ha versat entorn l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació en el sector del tèxtil i ha comptat amb la ponència de Sergi Artigues (Leitat) i una posterior taula rodona participada per Miquel Ridao (Sensing TEX), Judith Sendra (Endor Nanotechnologies) i Laura Morata (Madre Mía del Amor Hermoso) i moderada per Alessandro Manetti (IED Barcelona).

Durant aquest primer track, s’ha destacat la potencialitat d’explotar el binomi tecnologia-moda a través del partenariat per a aconseguir les millors facilitats tèxtils per a l’usuari. Així mateix, s’ha posat de manifest la importància que té la sostenibilitat en la investigació TIC.

La segona part de l’Esmorzar-Networking, celebrat sota el títol “La Innovació aplicada al turisme”, ha tingut com a ponent Marc Torrent (BDigital) i una taula rodona moderada per Xavier Suñol (Ajuntament de Barcelona) amb la participació dels representants de les empreses sòcies del CTecno Jordi Marín (Indra), Joan Carrillo (Concatel), Jaume de Castellví (Avanade), Mario Velando (Castinfo), David López (Fhios), Marc Granados (Nexica) i José Luis Pérez (Penteo).

En el marc del turisme, s’ha posat de manifest de necessitat de posar la tecnologia al servei del sector per a aconseguir una major comoditat pels turistes a través d’estratègies com les aplicacions mòbils, la millora de la reputació online o la gestió de les dades a través dels sistemes Cloud.

El proper Esmorzar-Networking tractarà sobre la relació entre el sector de les TIC i el de l’energia, les inscripcions s’obriran proximament.

Esmorzar “La Innovació aplicada al Turisme” from CTecno on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.