L’impacte en l’entorn digital de la crisi del COVID-19

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 23 març, 2020 / Sense comentaris

L’expansió de la COVID-19 ha comportat una sèrie de canvis a les empreses i un d’ells ha estat l’implementació del teletreball. Tal com apunta Joan Ramon Barrera, president del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) en l’article publicat per La Vanguardia: “La tecnologia està disponible, però ha faltat inversió de les empreses en el sector i formació dels treballadors i ara això és molt difícil improvisar-ho”.

Joan Ramon Barrera destaca la importància de la formació dels treballadors en l’àmbit digital: “La tecnologia no s’ha orientat als seus treballadors, i ara és molt difícil forçar aquest canvi cultural precipitadament”. La inversió en eines no és suficient si els treballadors no compten amb la formació prèvia. “Els grans fabricants com Microsoft o Citrix estan oferint llicències gratis de les seves aplicacions durant sis mesos, però les empreses no poden aprofitar-les perquè el seu personal no podria utilitzar-les”.

Segons el president del CTecno, les empreses han utilitzat la tecnologia per fer-se més eficients i reduir costos, o com a canal de venda comercial, a través de pàgines web, però no per canviar com es fan les coses.

“Hi ha indústries que s’han de transformar i aquesta crisi les obligarà a fer-ho perquè advertiran que no fer-ho les posa en perill”, va explicar. “Aquesta crisi marcarà un abans i un després en la digitalització del país”, va senyalar. El grau de digitalització de les empreses segueix sent molt baix tal com mostren les dades del darrer Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya que cada any elabora el CTecno.

 

Llegeix l’article complet aquí.