L’operadora de telefonia de Catalunya

Blog

per Comunicació CTECNO / 9 octubre, 2014 / Sense comentaris

“Parlem a través de la tecnologia, crearà empresa, en reforçarà d’altres i, per tant, potenciarà l’economia del nostre país. Una iniciativa tecnològica en majúscules”

Innovació, proximitat, catalanitat. Paraules que conformen un lema per promocionar una empresa. Podria ésser el de qualsevol companyia. En moments de crisi, com l’actual, cal apel.lar a valors, aspectes significatius i que cridin l’atenció del consumidor.

L’eslògan fa referència a Parlem (www.parlem.com / @parlem_telecom), una nova operadora de telecomunicacions que, aquest mes, començarà a operar i a oferir serveis de telefonia i telecomunicacions a les persones i les empreses d’aquest país. Parlem no és el primer intent d’operadora catalana. No ha estat l’únic cas. Altres projectes i iniciatives en aquest sentit s’han produït d’ençà que les operadores de telecomunicacions i els serveis de telefonia i internet han tingut més pes i transcendència a les nostres vides. Estem parlant de MENTA, Cable i Televisió de Catalunya, Al-pi o, fins i tot, Retevisión/AUNA –que, tot i que es tractava d’un projecte estatal, en contraposició a Telefónica, va instaurar la seva seu a Barcelona-.

La conclusió de tot plegat ha estat que tots els intents han estat fallits. Catalunya, hores d’ara, no té cap operadora de telefonia que actuï en clau de país, com sí que passa a Euskadi amb Euskaltel, per exemple. 

Arribats fins aquí, la qüestió és: Ens cal? És cabdal?… Cal tornar a incidir-hi. La resposta a això és el naixement d’aquesta nova operadora de telefonia de Catalunya. De Parlem cal dir que es tracta d’un nou projecte d’operadora, però que a diferència dels altres no fibrejarà el país, no tirarà pel seu compte fibra, no tindrà infraestructura pròpia. Usarà la xarxa i les infraestructures d’Orange per prestar els seus serveis.

El seu fet diferencial, el seu valor afegit i, segurament, la diferència rellevant respecte a la resta d’iniciatives catalanes que s’han esdevingut fins a dia d’avui és la concepció del negoci, en el sentit de tenir una voluntat manifesta i decidida per tal d’arrelar-lo i vincular-lo amb el client català. D’aquí que destaqui i tingui tanta consideració i pes la catalanitat de la companyia, la mentalitat contributiva –per millorar la societat i el país on opera- i la proximitat a l’hora d’atendre el client. Així com la innovació i el voler ésser referent tecnològic i innovador. Com molt bé va definir el conseller delegat de Parlem, Ernest Pérez-Mas, al diari ARA, en una recent entrevista, Parlem ha d’ésser una estructura de país.

Des del CTecno, i tenint en compte el nostre lema: “Més tecnologia, més empresa, més país”, creiem que el naixement d’aquest projecte empresarial que és Parlem s’encabeix perfectament en la nostra concepció i visió. Parlem a través de la tecnologia, crearà empresa, en reforçarà d’altres i, per tant, potenciarà l’economia del nostre país. Una iniciativa tecnològica en majúscules. D’aquí que volem que rebi la nostra més especial felicitació. Enhorabona i endavant amb aquesta nova iniciativa tecnològica de país. Sort i encerts!

Carles Toronjo

Membre de l’Associació CTecno

(publicat a El Singular el dilluns 10 de novembre de 2014).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.