“L’optimització de dades és la revolució del sector”, a l’Esmorzar d’Agroalimentari i TIC

Actualitat, Notícies

per Comunicació CTECNO / 31 octubre, 2014 / Sense comentaris

El passat dia 30 d’octubre va tenir lloc una altra edició del Cicle d’Esmorzars-networking que el CTecno organitza en col·laboració de Barcelona Activa. Amb el sector Agroalimentari i les TIC com a protagonistes, l’acte es va celebrar a l’Auditori Cibernàrium de Barcelona Activa sota el títol de “Smart Food: la innovació al sector agroalimentari”, i va girar entorn les possibilitats que les tecnologies de la informació i la comunicació poden aportar a la competitivitat d’un dels sectors més rellevants de Catalunya, amb una representació del 3,5% del PIB.

Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya va ser l’encarregat de moderar una jornada introduïda per Jordi William Carnes, president del CTecno.

La visió acadèmica va ser retratada per Albert Sorribas, vicerector de Política Científica i Tecnològica de la Universitat de Lleida, que ha destacat la necessitat “d’aprofitar les TIC per resoldre els problemes que té el sector agroalimentari a partir d’una optimització de dades intel·ligent i la recollida de processos”.

Alejandro Rosales, responsable de ciència i tecnologia a IRIS, i representant del punt de vista de l’empresa, ha demostrat la capacitat de millora que afegeixen les TIC a la producció agroalimentària. “El Data Minding permet trobar comportaments que el sentit comú no era capaç de processar”, ha comentat. “Les matemàtiques permeten trobar veritats que ens passarien desapercebudes”.

Per la seva banda, Xavier Victòria, gerent d’INNOVI (Clúster Vitivinícola Català), va posar de manifest la rellevància que la nanotecnologia té per al sector. “Els microsensors ajuden la producció i el resultat final”, destacava. “Cal analitzar el que estem fent i veure com ens pot ajudar la tecnologia”.

Durant l’acte s’ha fet evident la necessitat de progressar en el camí tecnològic d’un sector que està ben a prop del consumidor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.