‘m4Social’ impulsa projectes de mobile per donar resposta a les necessitats socials

Notícies

per Comunicació CTECNO / 2 març, 2016 / Sense comentaris

El passat dimecres 2 de març la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mobile World Capital Barcelona i l’Obra Social ‘la Caixa’ han presentat la iniciativa ‘m4Social’, que desenvoluparà la Taula del Tercer Sector amb el suport de les altres 3 institucions signants. En la presentació van intervenir Laia Ortiz, segona Tinent d’alcalde de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Oriol Illa, president de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Aleix Valls, Director General de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, i Marc Simón, director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”.

La iniciativa ‘m4Social’/inclusive Mobile’ pretén desenvolupar el valor social del mòbil i el seu gran potencial per donar resposta a les necessitats socials, principalment dels col​·lectius i persones més vulnerables, i impulsar la transformació digital de les entitats socials i dels serveis d’atenció a les persones. És una iniciativa que neix a Barcelona, liderada per la Taula del Tercer Sector Social a partir d’una idea de ccyc, empresa catalana de continguts i comunicació digital, però amb vocació d’adquirir una dimensió global. ‘m4Social’ posarà en contacte les necessitats socials detectades per les 3.000 entitats socials que agrupa la Taula del Tercer Sector, els desenvolupadors d’aplicacions mòbils (i solucions tecnològiques) i les fonts de finançament per fer-les realitat. ‘m4Social’ vol que aquests tres actors comparteixin coneixement, i alhora vol formar en habilitats digitals als professionals que treballen amb les persones i col·lectius vulnerables per impulsar la transformació digital d’entitats i serveis.
El projecte ‘m4Social’ permetrà que la tecnologia doni solucions innovadores a les necessitats socials, facilitarà l’acompanyament i l’acceleració de projectes tecnològics amb un objectiu social, permetrà millorar l’eficiència dels serveis públics i de les entitats del Tercer Sector, i avaluarà l’impacte social de les aplicacions. I tot això ho farà sense cap ànim de lucre i sense buscar la rendibilitat econòmica. L’impacte social de les solucions serà l’únic criteri que prevaldrà i les aplicacions resultants seran desenvolupades en codi obert.
‘m4social’, en la seva primera fase, té una durada de 3 anys i un pressupost inicial de 522.950€, aportats per l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa” i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, i amb el suport material de la Fundació Mobile World Capital. ‘m4social’ també preveu generar ingressos per sostenir en el futur la iniciativa, derivats dels serveis que es configurin en els àmbits de l’avaluació de projectes, l’acompanyament i la formació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.